Vilniuje pradeda bendradarbiauti „Sodra“ ir Ligonių kasa | kl.lt

VILNIUJE PRADEDA BENDRADARBIAUTI „SODRA“ IR LIGONIŲ KASA

Vilniaus teritorinė ligonių kasa (TLK) prisideda prie „Sodros“ iniciatyvos sukurti bendrą kelių institucijų gyventojams aktualių paslaugų teikimo erdvę. Nuo pirmadienio Vilniuje, Karoliniškėse veikiančiame „Sodros“ skyriuje, gyventojus priima ir Vilniaus TLK atstovas, praneša Valstybinė ligonių kasa.

„Bendradarbiaudamos valstybės įstaigos gali pagerinti gyventojų informavimą jiems aktualiais klausimais ir šių įstaigų paslaugų prieinamumą. Suprantame sveikatos ir privalomojo sveikatos draudimo svarbą, tad džiaugiamės galėdami prisidėti prie „Sodros“ iniciatyvos šioje įstaigoje Karoliniškėse įsteigti Vilniaus teritorinės ligonių kasos darbo vietą. Mums ypač svarbu tai, kad šiame ir šalia esančiuose sostinės rajonuose gyvena daug vyresnio amžiaus žmonių, kuriems ligonių kasų paslaugos itin reikalingos. Siekiame priartinti ligonių kasų paslaugas, sukurdami šiems žmonėms papildomą galimybę jas gauti greičiau ir paprasčiau – nevykstant į miesto centrą“, – sako Vilniaus TLK direktorius Vytautas Mockus.

Nuo pirmadienio „Sodros“ Vilniaus skyriuje gyventojai gali gauti jau trijų įstaigų – „Sodros“, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir Ligonių kasų konsultacijas. Šiame „Sodros“ skyriuje specialistai vidutiniškai per dieną aptarnauja 450 klientų.

Tiek ligonių kasos, tiek kitos atsakingos sveikatos apsaugos institucijos nuolat sulaukia galybės gyventojų klausimų. Skaičiuojama, kad vien ligonių kasos Lietuvoje kasmet vidutiniškai atsako į daugiau nei pusę milijono užklausų arba į jų specialistus kreipiasi kas šeštas šalies gyventojas – telefonu, el. paštu ir gyvai. Dažniausiai teiraujamasi apie Europos sveikatos draudimo kortelę, eiles gydymo įstaigose, kompensuojamąjį gydymą, reabilitaciją, dantų protezavimą ir kitais klausimais.

Nemažą dalį ligonių kasų teikiamų paslaugų galima gauti internetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o

kada bendradarbiaus su genocido centru /Burauskaite/ kurios zinioje dirba toks p sidlauskas vienasaliskai sprendziantis nukentejusiu nuo okupacijos zmoniu likimus o nukentejusiam nebuvo priskirta priklausoma ismoka nors visi dokumentai buvo pristatyti dar Kuodytei valdant tik teismas pripazino ir pakeite statusa praejo 17 metu o sodra ta skirtuma atsisako moket tai gal visavaldys p Sidlauskas sumokes juk vadovai keitesi o sis /kardinolas/ iki siol trina biurokratyne kede ?.........

...

Bus sutarta pensininkų nebegydyt?..

Anonimui Pydarui

nuregs

SUSIJUSIOS NAUJIENOS