Vilniuje pradedamos dienos centro statybos: daugės paslaugų žmonėms su negalia | kl.lt

VILNIUJE PRADEDAMOS DIENOS CENTRO STATYBOS: DAUGĖS PASLAUGŲ ŽMONĖMS SU NEGALIA

  • 1

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad sostinės Savanorių prospekte esančiame sklype pradedamos pirmųjų socialinių dirbtuvių ir dienos užimtumo centro statybos.

„Pertvarkoma visa institucinė globos sistema siekiant žmonėms su specialiais poreikiais suteikti daugiau savarankiškumo ir užtikrinti visavertį gyvenimą visuomenėje“, – išplatintame pranešime cituojamas Vilniaus meras Valdas Benkunskas. 

Pasak savivaldybės, šiame dienos centre intelekto ar psichosocialinę negalią turintys žmonės vykdys socialinį verslą – daigins augalus, gamins biohumusą, lies žvakes, megs šviesą atspindinčius šalikus, o už parduotus gaminius gautas lėšas naudos centro veiklai.

Savanorių prospekte netoli Neries esančiame 2,6 tūkst. kv. metrų sklype netrukus bus pradėtas statyti vieno aukšto dienos centras ir pagalbinis ūkinis pastatas-šiltnamis, kurio bendras plotas – daugiau kaip 700 kv. metrų, nurodoma pranešime.

Planuojama, kad nuo 2025 metų pavasario socialinėse dirbtuvėse ir dienos užimtumo centre laiką leisti ir dirbti galės 40 intelekto ar psichinę negalią turinčių asmenų. Jiems padės 19 specialistų.

Kaip pranešė savivaldybė, dienos centras priskirtas Valakampių socialinių paslaugų namams. 

Skaičiuojama, kad vien Vilniuje gyvena daugiau kaip 4 tūkst. darbingo amžiaus žmonių su psichikos ar intelekto negalia, o kol kas, pasak Vilniaus miesto savivaldybės, sąlygos plėtoti socialinius ar darbinius įgūdžius sudarytos vos šimtui žmonių.

GALERIJA

  • Vilniuje pradedamos dienos centro statybos: daugės paslaugų žmonėms su negalia
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šimašiaus-Benkunsko aferos

Benkunskas į baisią situaciją stumia Vasaros psichiatrinę ligoninę. Šimašius prieš rinkimus į merus pradėjo statyti pastatą sunkiausiems ligoniams, kurie gydosi baisiame pastate, kur buvimas daugiau panašus į kalėjimą. Šios statybos ligoniai ir personalas laukė dešimtmečiais. Kaip Šimašiaus rinkiminės į merus dalis buvo jautrios statybos. Ir staiga pusiaukelėje Benkunskas su Šimašiumi nustojo finansuoti, dabar nėra reikalo, rinkimai pasibaigė. Ir aukomis tapo ligoninės personalas gaunantis mažiausius atlyginimus iš visų lietuvos ligoninių. Direktorius Marcinkevičius pasakė - kadangi Vilniaus savivaldybė sustabdė finansavimą, ligoninė paėmė 5 milijonų paskolą ir dabar niekas negaus jokių naujametinių premijų, turite už tą patį atlyginimą dar intensyviau dirbti, dar greičiau sukti ligonių gydymą. Medicinos personalas tapo Vilniaus savivaldybės Šimašiaus-Benkunsko įkaitais. Atrodo, kad panašiai vyksta ir su Antakalnio ligonine. O dabar dar vieną šou sugalvojo. Visiški aferistai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS