Vilniuje šiemet planuojama įrengti dar apie 30 lauko klasių moksleiviams | kl.lt

VILNIUJE ŠIEMET PLANUOJAMA ĮRENGTI DAR APIE 30 LAUKO KLASIŲ MOKSLEIVIAMS

Vilniuje, prie mokyklų, šiemet planuojama įrengti apie 30 lauko klasių po permatomu kupolu, skirtų paįvairinti moksleivių pamokoms.

Vilniaus savivaldybės vyriausioji patarėja Alina Kovalevskaja BNS tvirtino, kad tam biudžeto projekte numatyta apie 0,5 mln. eurų, tačiau tikimasi, jog suma galėtų ir augti.

„Lauko klasės, pirmiausia, yra puiki edukacinė erdvė, kai vaikai gali mokytis ne tik mokyklos pastate, bet ir lauke, ypač kai yra karščiai. Mūsų mokyklos kūrybiškos, jos įrenginėja lauko klases ir po medžiais, ir kitur. Bet čia yra idėja įrengti kokybiškas lauko klases ir su vėdinimu, ir su šildymu, kad tai tiktų ir žiemą“, – sakė A. Kovalevskaja.

Anot jos, tokie skaidrūs kupolai, skirti pamokoms, 2021-aisiais jau įrengti mažiausiai devyniose švietimo įstaigose, dalis jų tai padarė savo lėšomis.

„Nėra taip, kad čia mokosi vienos klasės mokiniai, jie keičiasi, arba gali vykti kuris nors dalykas. Viskas priklauso nuo įstaigos“, – kalbėjo savivaldybės tarnautoja.

„Vienas kupolas vidutiniškai kainuoja apie 15 tūkst. eurų, planas yra įrengti apie 30 tokių klasių-kupolų, vyks pirkimai. Bet kai kurios mokyklos gali prisidėti ir iš savų pinigų“, – pridūrė A. Kovalevskaja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai

lauko tupyklas papildys lauko klases!?

o

kas tuos suolus dabos negi patys moksleivia i tampys tuomet neliks laiko mokslui tai matosi busimieji darbo skruzdeles ir tam mokslo nereikia o uz naujove kazkas susisluos i kisene evriuku===

Re

čia kad nereikėtų mokėti už šildymą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS