Vilniuje smarkiai pabrangus šildymui gyventojams siūloma pagalbos priemonė | kl.lt

VILNIUJE SMARKIAI PABRANGUS ŠILDYMUI GYVENTOJAMS SIŪLOMA PAGALBOS PRIEMONĖ

  • 6

Vilniuje smarkiai pabrangus centralizuotam šildymui gyventojai galės atidėti dalies sąskaitų apmokėjimą.

Miesto savivaldybė ir jo valdoma bendrovė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) priėmė sprendimą fiksuoti sąskaitų augimą iki 35 proc. o likusią mokėjimų dalį leisti atidėti, pranešė VŠT.

Tai reiškia, kad pasirinkę atidėjimą gyventojai mokės 35 proc. didesnę sąskaitą nei prieš metus, o likusi suma bus kaupiama iki šildymo sezono pabaigos ir apmokama lygiomis dalimis nuo vieno iki 18-kos mėnesių, priklausomai nuo pasirinkimo.

Pavyzdžiui, jei pernai lapkritį mokestis siekė 60 eurų, o šiemet – daugiau nei 81 eurą, šią sumą viršijantį mokestį bus galima atidėti, skaičiuojant palūkanas – ne daugiau 5 eurų per metus.

Pavyzdžiui, jeigu atidėjimų suma bus 300 eurų, pasirinkus apmokėti per šešis mėnesius kas mėnesį reikės mokėti po 50 eurų.

Pasak įmonės, sąskaitas už lapkritį gavę klientai jau gali kreiptis į VŠT. Jie taip pat kviečiami pasitikrinti, ar jiems priklauso būsto šildymo kompensacija.

VŠT generalinis direktorius Gerimantas Bakanas anksčiau teigė manantis, jog tik daliai klientų prireiks tokios pagalbos.

„Bet ką mes matome bent jau Vilniaus mieste, pagal perkamąją galią ir mūsų klientų galimybes, ir netgi pagal klientų skambučius, kad šiai dienai didžioji dalis klientų net nenori atidėti to mokėjimo (...) Matome, kad 70 proc. klientų Vilniaus mieste nereikės tokios pagalbos“, – BNS lapkričio viduryje teigė G. Bakanas. 

Rekordiškai išaugus dujų ir biokuro kainoms gruodį, palyginti su pernai tuo pat mėnesiu, šilumos kaina Vilniuje išaugo 2,2 karto ir siekia 8,74 cento už kWh (su PVM).

G. Bakanas lapkritį BNS teigė, kad iš SEB banko jau pasiskolino 20 mln. eurų apyvartos lėšoms ir dar ketina skolintis apie 30 mln. eurų. Lėšos skirtos padengti skirtumą tarp išaugusios perkamos šilumos kainos ir vartotojų įmokų, įskaitant ir dalies vartotojų mokėjimų išdėstymą per ilgesnį laiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Radiatorius

p. Bakanas per anksti skelbia Vilniečius turtingais. Čia ne pagalbos priemonė, o paprasčiausia paskola. Todėl Ponui pačiam teks mokėt procentus, be Vilniečių pinigų.

Būtina PASIRINKIMO GALIMYBĖ!

Tik pats vartotojas turi nuspręsti, ar jis naudosis ta galimybe, ar bandys mokėti iš karto! Ir be jokių sutarčių! Tiesiog gauna sąskaitą, kurioje yra dvi sumos - ir ta, kur su nuolaida, ir visa suma už tą mėnesį.

Anonimas

pagalba = tau PASKOLINS tipo pinigu BET tik DAR PALUKANAS PRIDES kuriu niekas nesako ! vat ir pagalba /durniu laivas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS