Vilniuje vyks pirmasis pasaulio lietuvių rašytojų suvažiavimas | kl.lt

VILNIUJE VYKS PIRMASIS PASAULIO LIETUVIŲ RAŠYTOJŲ SUVAŽIAVIMAS

  • 1

Sekmadienį Vilniuje vyks pirmasis pasaulio lietuvių rašytojų suvažiavimas, pranešė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

Jame dalyvaus per 30 rašytojų, vertėjų ir literatūrologų iš penkiolikos šalių.

Anot rengėjų, forumas skiriamas Pasaulio lietuvių metams bei Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti.

„Šis renginys pradeda telkti, burti po visą pasaulį pasklidusius lietuvių kilmės rašytojus, kuriančius ne tik lietuvių kalba, bet savo kūryba teigiančius lietuviškosios tapatybės svarbą“, – sakė Pasaulio lietuvių bendruomenės Kultūros komiteto pirmininkė Jūratė Caspersen.

Sutarta, kad rašytojai savo kūrybos leidinius padovanos Nacionalinei M. Mažvydo bibliotekai.

Sekmadienį forumo dalyviai rinksis Lietuvių literatūros ir tautosakos institute, o pirmadienio ir antradienio vakarais Rašytojų klube vyks vieši svečių kūrybos skaitymai.

Pirmadienį bus pristatyta specialiai šiam suvažiavimui parengta pasaulio lietuvių rašytojų antologija „Egzodika“.

Suvažiavimą organizuoja Pasaulio lietuvių bendruomenė, Lietuvos rašytojų sąjunga, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A.

Niekur neminimi kokie rašytojai bus. Užknisa rašytojų klubas kurio patalpose vyks. Tai juk vienas vertingiausių visų laikų susitikimų, o rs pirmininkė ir kiti darbuotojai dirba labai atmestinai, nesuvokdami reikšmės. Ir LLTI institutas, niekas neprisiima lyderystes organizavimo ir pešasi dėl neesminių dalykų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS