Vilnius diegs naują vaizdo stebėjimo kamerų sistemą | kl.lt

VILNIUS DIEGS NAUJĄ VAIZDO STEBĖJIMO KAMERŲ SISTEMĄ

  • 0

Vilniaus opozicija piktinasi dėl įstrigusių planų sostinėje atnaujinti vaizdo stebėjimo kamerų tinklą, savivaldybės vadovybė žada sprendimus dar šiemet.

Taryba trečiadienį pritarė rezoliucijai, kuria administracija įpareigojama „operatyviai parengti ir įgyvendinti“ kompleksinį vaizdo stebėjimo sistemos diegimo Vilniaus mieste projektą.

Kaip teigė rezoliuciją pristatęs buvęs meras, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Artūras Zuokas, dar jo vadovaujama administracija pernai buvo paskelbusi viešąjį konkursą, kurio nugalėtojas turėjo įdiegti saugumo sistemą su ne mažiau kaip 40-čia vaizdo stebėjimo kamerų.

„Bet nauja administracija kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą su prašymu nutraukti minėtą konkursą, kas suprantama (...) Savivaldybės administracija turėjo daugiau nei metus laiko peržiūrėti sąlygas, patobulinti ir paskelbti viešąjį pirkimą. Šiuo metu nesant tokio konkurso sąlygų, paskelbimo, tai reiškia, kad šiais ir dar greičiausiai kitais metais Vilniaus miestas neturės video stebėjimo sistemos įvertinant visas grėsmes“, – pareiškė buvęs sostinės vadovas.

Jis siūlo nustatyti konkrečią datą – rugsėjo 1-ąją, iki kurios administracija parengtų konkurso sąlygas.

Vicemeras socialdemokratas Gintautas Paluckas sako, kad konkurso sąlygos jau rengiamos.

„Šiuo metu vyksta paruošimas pirkimo techninės specifikacijos, kuris įvyks dar šiais metais. Aišku, taryba turės pasistengti tą politinę valią realizuoti numatydama lėšas tikslinant biudžetą, nes jau ir šiais metais šiek tiek tų lėšų reikės“, – tarybos posėdyje kalbėjo vicemeras.

Anot jo, prieš diegiant naują stebėjimo vaizdo sistemą, pirmiausia dar turės būti įrengtas apšvietimas kai kuriose sostinės vietose.

Meras liberalas Remigijus Šimašius žada, jog konkursas bus paskelbtas dar rudenį ir tikina, kad sistema bus „gerokai ambicingesnė“ nei tik kamerų atnaujinimas: ketinama modernizuoti pačią stebėjimo sistemą, į ją įjungti ir eismo saugumo, ir savivaldybės ar net privačias saugumo kameras.

„Manau, iki rugsėjo 1-osios galėsime tarybai pristatyti, kokia sistema bus diegiama o galbūt net ir paskelbtas konkursas“, – tarybos nariams sakė R.Šimašius.

Pagal savivaldybės planus, iki rugpjūčio 1-osios ketinama į bendrą stebėjimo sistemą integruoti 12 stebėjimo kamerų Bernardinų sode, kurių dalis neveikia – tam reikėtų apie 20 tūkst. eurų. Taip pat iki rugsėjo 1-osios žadama išbandyti kamerų prototipus eismo pažeidimams stebėti – tam ketinama skirti 12 tūkst. eurų. Tokių kamerų planuojama įsigyti iki 30.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS