Vilnius ir dvi ministerijos pasirašys skrydžių į sostinę skatinimo sutartį | kl.lt

VILNIUS IR DVI MINISTERIJOS PASIRAŠYS SKRYDŽIŲ Į SOSTINĘ SKATINIMO SUTARTĮ

  • 2

Vilniaus savivaldybė, Susisiekimo bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pirmadienį pasirašys trišalę sutartį dėl verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių maršrutų sąrašo bei priemonių skatini skrydžius į sostinę ir iš jos.

„Partneriai dės pastangas užtikrinti tvarius skrydžius svarbiausiomis kryptimis bei skatinti ne tik skrydžių pasiūlą, bet ir paklausą“, – teigia Susisiekimo ministerija.

Ji ir Lietuvos oro uostai sieks užtikrinti pakankamą svarbiausių skrydžių krypčių pasiūlą, o Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei sostinės savivaldybė viešindamos skrydžių kryptis ir galimybes, rūpinsis skrydžių paklausa.

Skrydžių skatinimas bus įgyvendinimas remiantis verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių krypčių sąrašu, kuriame numatytos 27 kryptys, iš kurių 23 yra iš Vilniaus oro uosto.

Susitarimą pasirašys susisiekimo ministras Marius Skuodis, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė bei Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Praėjusį trečiadienį Vilniaus taryba patvirtino skrydžių skatinimo programą, pagal kurią nuo 2024 metų bus finansuojamos rinkodaros priemonės verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių skrydžių populiarinimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aviacentras

Skraidys tomis kryptimis, kur gerbiamas Lietuvos elitas prisipirkęs nuosavybės. Juk reikia prižiūrėti - karas visgi.

Gramatnas

Skraidys: Vilnius-Kaunas,Vilnius-Panevėžys,Vilnius-Zarasai.Vietoj autobusų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS