Vilnius nuo šiol turės J. Marcinkevičiaus vardo skverą | kl.lt

VILNIUS NUO ŠIOL TURĖS J. MARCINKEVIČIAUS VARDO SKVERĄ

Justino Marcinkevičiaus vardas nuo šiol dažnai skambės ne tik Lietuvos rašytojų sąjungoje, bet ir greta jos – Vilniaus miesto Taryba trečiadienį pritarė, kad poeto, dramaturgo ir akademiko vardas būtų suteiktas skverui prie pat rašytojų „namų“ K. Sirvydo ir Šv. Jurgio gatvių sankirtoje, senamiestyje.

Tad minint 90-ąsias J. Marcinkevičiaus gimimo metines, Vilnius pagerbė „tautos dainiaus“ vardą pelniusį poetą vardo įamžinimu, sakoma savivaldybės pranešime.

Viena iš poeto dukrų, Jurga Marcinkevičiūtė, kartu su Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininke Birute Jonuškaite Augustiniene prieš kelis mėnesius pasirašiusi prašymą dėl poeto vardo suteikimo skverui ar gatvei, prisipažino, kad panašios iniciatyvos nebuvo artimųjų mintyse – jie nei planavo, nei svajojo apie galimą jo įamžinimo būdą ar vietą. Bet už tėvo kūrybinės gildijos, priminusios jo reikšmę ne tik Vilniui (2002-aisiais poetas paskelbtas Vilniaus garbės piliečiu), bet ir Lietuvai, dėmesį šeima liko dėkinga.

„Vilnius tėtei davė viską. Universitetą, draugus, mylimąją, įkvėpimą kurti ir kūrybos vaisius. Vilnius buvo jo namai ir jo meilė. Tą meilę ir pagarbą mūsų miestui jis paliko ir savo vaikams, anūkams, proanūkėms. Tikiuosi, kad ir savo kūrybos skaitytojams. Manyčiau, kad ir tėtė Vilniui kažkiek atsidėkojo savo kūryba. Spręsti Vilniui“, – prieš priimant Tarybos sprendimą sakė J. Marcinkevičiūtė.

Vilniaus miesto taryboje trečiadienį skambėjo ir dar vieno didžio poeto vardas – pagaliau formaliai įteisintas Adomo Mickevičiaus skvero senamiestyje pavadinimas, nurodoma sostinės savivaldybės pranešime. Nors taip vadintas nuo pat paminklo poetui pastatymo 1984-aisiais, skveras nebuvo šiuo vardu įregistruotas Registrų centre.

GALERIJA

  • Vilnius nuo šiol turės J. Marcinkevičiaus vardo skverą
  • Vilnius nuo šiol turės J. Marcinkevičiaus vardo skverą
  • Vilnius nuo šiol turės J. Marcinkevičiaus vardo skverą
  • Vilnius nuo šiol turės J. Marcinkevičiaus vardo skverą
  • Vilnius nuo šiol turės J. Marcinkevičiaus vardo skverą
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Danutė

Siaubas. Ką veikia Putinaitė? Už ką algą gauna?

VILNIETIS

MANAU REIKIA GRAŽINTI GEDIMINO PROSPEKTUI BUVUSI PAVADINIMĄ ...Adomo Mickevičiaus vardą.....Nesusipratimas pagrindinę miesto gatvę vadinti RUSĖNO GEDIMIN vardu......

Nuj

Taigi Pucinaitę vėl isterija ištiks...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS