Vilnius turi naują vyriausiąjį architektą | kl.lt

VILNIUS TURI NAUJĄ VYRIAUSIĄJĮ ARCHITEKTĄ

  • 0

Sostinės Savivaldybės Miesto plėtros departamentui pradeda vadovauti naujas direktorius. Tai architektas – urbanistas Mindaugas Pakalnis (49 m.).

Konkursą ką tik laimėjusiam M. Pakalniui pravers penkiolikos metų darbo patirtis Savivaldybės bendrovėje „Vilniaus planas“, kurioje dirbo vyriausiuoju architektu, projekto vadovu, vėliau vadovavo ir pačiai įmonei.  M. Pakalnis  Vilniaus Gedimino technikos universitete yra įgijęs architekto – urbanisto magistro laipsnį. 19 metų  šiame universitete dirbo docentu ir vadovavo studentų kursiniams darbams urbanistiniuose projektuose. Pastaroji būsimo vyriausiojo miesto architekto darbovietė – UAB „Sweco Lietuva”.

„Mano tikslas, kad miesto plėtros departamentas būtų atviras visuomenei, kad vilniečiai žinotų, kokie projektai miesto laukia, kad renovuojami pastatai įgytų savitumą, tačiau aplinka išliktų estetiška. Ne mažiau svarbu užtikrinti, kad rengiant teritorijų planavimo dokumentus, būtų išsaugotos žaliosios miesto erdvės, sutvarkyta socialinė infrastruktūra. Tad stengsiuosi į miesto projektų rengimą įtraukti visuomenę, taip pat kuo daugiau pačių geriausių pasaulio ir Lietuvos architektų“,  –  kalbėjo konkursą laimėjęs Mindaugas Pakalnis.

Ne anksčiau kaip po dviejų savaičių Miesto plėtros departamento vadovo pareigas pradėsiantis eiti Mindaugas Pakalnis sako, kad vienas iš tikslų – suteikti daugiau asmeninės atsakomybės vietos architektams.

Į vyriausiojo miesto architekto pareigas iš viso pretendavo 4 kandidatai. Kol buvo ieškomo naujo vadovo laikinai departamentui vadovavo direktoriaus pavaduotoja Rūta Matonienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS