Vilnius vietoj testo siūlo rinktis skiepą | kl.lt

VILNIUS VIETOJ TESTO SIŪLO RINKTIS SKIEPĄ

  • 0

Nuo sunkios COVID-19 formos apsaugos skiepas, o ne testas, būtent skiepai yra kelias į pandemijos suvaldymą, įsitikinęs Vilnius.

Po nacionaliniu lygmeniu priimto sprendimo siūlyti nemokamą testavimą nepasiskiepijusiems nuo COVID-19 Vilniuje skaičiuojamas kone septynis kartus išaugęs testų skaičius, tačiau sostinė neketina didinti testavimo apimčių ar resursų – didesnį dėmesį skirs skiepijimui, pažymima savivaldybės pranešime.

Vietoje to vilniečių patogumui skiepai siūlomi dar arčiau namų – skiepobusai atvažiuoja prie parduotuvių, turgų, geležinkelio stoties ir į kitas dažniausiai miestiečių lankomas vietas. Skiepobuso grafiką galima rasti čia.

Vilnius sudarys galimybes testuotis mieste veikiančių įmonių ir įstaigų darbuotojams, kuriems įtariamas koronavirusas, tačiau testuoti į įstaigas nevyks, o vietų skaičius testavimo punkte bus ribotas.

„Įmonių darbuotojai bus kviečiami patys atvykti testuotis į mobilųjį punktą V. Gerulaičio g. 1, testavimo apimtys priklausys nuo turimų darbuotojų resursų, todėl iš anksto apgailestaujame, jei teks ieškoti mokamos vietos testui atlikti“, – sakoma sostinės savivaldybės pranešime.

Savivaldybės atstovai primena, kad įmonės ir jų darbuotojai, kaip ir visi miestiečiai, visada gali pasirinkti nemokamą skiepą, kuris vienintelis gali padėti kovoje su pandemija ir Lietuvoje plintančia viruso delta atmaina.

Toliau bus bendraujama su įmonėmis ir siūloma atvykti iki jų skiepobusu, kad darbuotojai turėtų galimybę patogiai pasiskiepyti.

Mobilią komandą į įmonę galima pasikviesti el. paštu vakcinaimonems@vilnius.lt arba tel. 85 2112330.

Savivaldybės duomenimis, iki šios dienos Vilniuje paskiepyta kiek daugiau nei 50 proc. miestiečių, o atliktų skiepų skaičius mieste siekia 600 tūkst. (skaičiuojant tiek pirmą, tiek antrą vakcinas).

GALERIJA

  • Vilnius vietoj testo siūlo rinktis skiepą
M. Morkevičiaus / ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS