VPT vadovas: išvada dėl Nacionalinio stadiono koncesijos sutarties – netrukus | kl.lt

VPT VADOVAS: IŠVADA DĖL NACIONALINIO STADIONO KONCESIJOS SUTARTIES – NETRUKUS

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) netrukus baigs rašyti išvadą dėl būsimo Nacionalinio stadiono komplekso koncesijos sutarties, žada įstaigos vadovas. Pasak Dariaus Vedricko, išvada bus paviešina šią arba kitą savaitę.

„Jau artėjame link finalo. (Išvada bus – BNS) arba prieš Velykas, arba po Velykų“, – trečiadienį Seimo Audito komiteto posėdyje teigė D. Vedrickas.

VPT yra žadėjusi, kad koncesijos sutartį peržiūrės, kai Vilniaus miesto valdžia apsispręs dėl jo statybų kainos indeksavimo. D. Vedricko teigimu, VPT vertina statybų kainos indeksavimą, papildomus darbus, numačius įrengti papildomai 3 tūkst. vietų ir areną, pakeistą mokėjimų grafiką.

Vilniaus miesto taryba vasario pabaigoje pritarė daugiafunkcio komplekso su nacionaliniu stadionu statybos koncesijos sutarties pakeitimams, indeksuojant projekto kainą bei jį kiek išplečiant.  

Komplekso statybos kaina indeksuojama 40,4 proc., iš jų savivaldybė ir Vyriausybė padengs apie 28,7 proc., o likusią dalį – 11,6 proc. (apie 9,5 mln. eurų be PVM) – „Hanner“ iš apyvartinių lėšų ir pelno.

Bendra komplekso koncesijos kaina po indeksavimo sieks 157,26 mln. eurų (su PVM) ir būtų 1,2 mln. eurų didesnė nei iki indeksavimo – tokia yra miesto ir valstybės įsipareigojimų suma.

Ji auga tik 1,2 mln. eurų, nes savivaldybė žada sutaupyti 38,1 mln. eurų (su PVM) paskolų palūkanų, išsimokėdama koncesininkei už jos investicijas ne per 22 metus, o per dvejus – tam reikės 13,5 mln. eurų vietoje anksčiau numatytų 51,65 mln. eurų.

Indeksavus vien statybos kainą ji didėtų apie 27 mln. eurų (su PVM) – nuo 94,54 mln. eurų iki 121,68 mln. eurų.

Dar 13,07 mln. eurų (kartu su finansavimo karštais) kainuotų papildomi darbai: 3 tūkst. stadiono vietų, bendrą jų skaičių padidinant iki 18 tūkst., bei universali arena. Papildomus darbus finansuotų savivaldybė. 

Europos Komisija turėtų patvirtinti, kad pakeitimais nėra suteikiama neteisėta valstybės pagalba.

Vasario pradžioje paskelbta, kad projektą iš jo koncesininkės – investicijų bendrovės „BaltCap“ perima Arvydo Avulio valdoma nekilnojamojo turto bendrovė „Hanner“. Tačiau A. Avulis ne kartą sakė, kad projekto imsis tik tuo atveju, jei jo kaina bus indeksuota. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jonas

Kam jis dabar reikalingas tas Vilniaus stadionas ? Stiprinkit krašto apsauga,o ne svajokit apie pasaulio čempionatus Lietuvoje,gal tada nereikės kelti ir mokesčių.Bepigu tiems,kurie iš mokėsčių mokėtoju kišenės gyvena,tai vyriausybė,seimas ir panašios struktūros.

Anonimas

tai jau karo nebus, jei toki brangu ,,statini'' statys? jau nebereikes spausti piliecius?

alis...

trintukai ir tiek...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS