Žalgirio klinikose – neeilinis susirinkimas dėl galimo skiepų eilės pažeidimo | kl.lt

ŽALGIRIO KLINIKOSE – NEEILINIS SUSIRINKIMAS DĖL GALIMO SKIEPŲ EILĖS PAŽEIDIMO

Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos dalininkai trečiadienį neeiliniame susirinkime aptars situaciją dėl galimo skiepijimo COVID-19 vakcina pažeidimo šioje įstaigoje.

„Šiandien vyks neeilinis klinikos dalininkų – Vilniaus universiteto ir Sveikatos apsaugos ministerijos – atstovų susirinkimas“, – BNS trečiadienį informavo VU atstovas spaudai Ervinas Spūdys.

Jo teigimu, susirinkimo metu bus sprendžiama, ar sudaryti komisiją, kuri „tirtų tuo metu galiojusią teisinę aplinką bei aplinkybes, kurios leistų atsakyti, ar klinikos vadovė padarė darbo pareigų pažeidimą“.

„Tolesni veiksmai priklausys nuo šios komisijos tyrimo išvadų“, – teigė VU atstovas.

SAM praėjusią savaitę BNS teigė dar neparengusi savo išvadų dėl galimų skiepijimo nuo COVID-19 pažeidimų Žalgirio klinikoje.

Ministerija besiaiškinanti situaciją Žalgirio klinikoje pranešė pradėjusi sausio 8 dieną.

BNS tądien skelbė apie galimus pažeidimus Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje, kai paskiepyti buvo keli darbo sutarčių su šia klinika neturintys VU Odontologijos instituto dėstytojai.

SAM tuo metu teigė, kad darbo sutarčių su Žalgirio klinika neturintys dėstytojai prioriteto tvarka negalėjo būti paskiepyti nuo COVID-19.

Žalgirio klinikos vadovė Vytautė Pečiulienė BNS tąkart sakė, kad dėstytojai paskiepyti, nes nuo vasario 1 dienos ateina dirbti su pacientais bei studentais – jie laikinai įdarbinami pagal įprastą tvarką, kadangi VU Odontologijos institutas yra įstaigos klinikinė bazė.

Direktorė taip pat patvirtino, kad tarp paskiepytųjų yra europarlamentaro Juozo Oleko dukra Laura Linkevičienė, kuri BNS teigė, kad dirba klinikoje.

Skiepo sulaukė ir jos vyras Tomas Linkevičius, kartu su ja dirbantis privačioje odontologijos klinikoje, taip pat kitapus Žalgirio klinikos privatų kabinetą turintis Vytenis Almonaitis ir šiuo metu pensijoje esanti buvusi Odontologijos instituto direktorė profesorė Irena Balčiūnienė.

Šie dėstytojai, anot V. Pečiulienės, nebūtų buvę paskiepyti, jeigu įstaiga nebūtų sulaukusi pakankamo kiekio vakcinos dozių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Laukiam bausmių

pažiūrėsim ar dabartinė valdžia su stuburu

parodija prasideda

nebutu buve paskiepyti, jeigu butu neture vakcinos, tai cia skaitosi rimtas pasiaiskinimas, pries tris savaites pradejo aiskintis, ir niekaip nenutaria , kaip gali medikai bausti medikus, juokinga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS