Žaliąsias atliekas Vilniuje priima ir tvarko trys tam skirtos aikštelės | kl.lt

ŽALIĄSIAS ATLIEKAS VILNIUJE PRIIMA IR TVARKO TRYS TAM SKIRTOS AIKŠTELĖS

  • 1

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių jau pasiekė pirmieji pranešimai apie deginamas šakas, lapus, pranešė savivaldybė.

Todėl skyriaus pareigūnai nuo šiol skirs daugiau dėmesio teritorijoms, kuriose gali būti deginamos žaliosios atliekos ar kitos atliekos.

Pastebėję deginamus laužus, žolę, vilniečiai kviečiami apie tai iš karto informuoti Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnus telefonu (8 5) 219 7948 arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Žaliųjų atliekų deginimas pavojingas ne tik patiems degintojams, bet ir aplinkiniams - esant stipriam vėjui ugnis gali greitai išplisti ir tapti nebevaldoma, taip pat daroma žala gamtai.

Tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta, kad draudžiama deginti lapus, šakas, žolę ir kitas atliekas. Šio reikalavimo nesilaikymas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodeksą užtraukia baudą iki 600 eurų.

Vilniečiai gali ir patys kompostuoti žaliąsias atliekas. Taip pat Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad dėl žaliųjų atliekų priėmimo galima kreiptis į šias priėmimo ir tvarkymo aikšteles:

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Virgis

ką daryti dirbančiam žmogui Vilniuje? Visos aikštelės dirba darbo metu. kam paslaugas teikiate? Bedarbiams ar namų šeimininkėms?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS