Žemdirbiai tęsia protesto akciją prie Vyriausybės rūmų: susirinko apie 200 žmonių | kl.lt

ŽEMDIRBIAI TĘSIA PROTESTO AKCIJĄ PRIE VYRIAUSYBĖS RŪMŲ: SUSIRINKO APIE 200 ŽMONIŲ

Lietuvos žemdirbiams tęsiant protesto akciją ir antradienį į Vilniaus centrą suvažiavus daugiau nei tūkstančiui traktorių bei miškavežių, ketvirtadienį ūkininkai ir jų rėmėjai antrą dieną iš eilės susirinko prie Vyriausybės rūmų.

Mitingą prižiūrintys policijos pareigūnai BNS sakė, kad prasidėjus renginiui apie 11 val. prie Vyriausybės rūmų buvo susirinkę apie 200 žmonių, tačiau vėliau, apie 12 val. jų jau buvo apie 2 tūkst. Ketvirtadienį protesto organizatorės Žemės ūkio tarybos atstovai susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, o 12 val. į mitingą žada atvykti prezidento patarėjas Jarekas Niewierowiczius (Jarekas Neverovičius). Tuo pat metu tarybos atstovus susitikti pakvietė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Protesto organizatoriai su savivaldybe suderino 3,5 tūkst. žmonių mitingą, jis turėjo trukti dvi dienas, tačiau Tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas trečiadienį kalbėdamas mitinge prie Vyriausybės rūmų teigė, kad protestas gali tęstis ir ilgiau nei iki penktadienio. Taryba jau paprašė Vilniaus savivaldybės pratęsti leidimą, BNS ketvirtadienį patvirtino jos atstovas Gabrielius Grubinskas.

Anksčiau planuota, kad mitingas vyks trečiadienį ir ketvirtadienį, antradienį ūkininkai statys techniką miesto centre bei ruošis protestui, o penktadienį išvažiuos.

Antradienį į Vilniaus centrą ūkininkai suvežė apie tūkstantį traktorių bei miškavežių, o trečiadienį keli tūkstančiai ūkininkų ir jų rėmėjų mitingavo prie Vyriausybės rūmų Vilniuje.

Žemdirbiai siekia atkreipti valdžios dėmesį į jos vykdomą žemės ūkio politiką, ragina atšaukti nuo sausio padidintą suskystintų naftos dujų akcizą, grąžinti dyzelino akcizo lengvatą jų sunkvežimiams, kelia daugiamečių pievų atstatymo, saugomų teritorijų plėtros, pieno krizės ir kitas problemas.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas trečiadienį teigė šią savaitę iš Europos Komisijos (EK) išgirdęs pažadą padėti spręsti daugiamečių pievų atkūrimo problemą ir žadėjo, kad sprendimas bus rastas.

K. Navickas dar antradienį pranešė, kad Vyriausybė siūlo grąžinti dyzelino lengvatą žemdirbių sunkvežimiams, taip pat iki 41 euro sumažinti suskystintų naftos dujų (SND) akcizą.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas trečiadienį protestuotojams sakė, kad jų problemos yra girdimos, ir ragino kartu ieškoti sprendimų.

Ministrus protestuotojai palydėjo šūksniais „gėda!“, garsiai baubdami.

Dar antradienį į Vilniaus centrą ūkininkai bei miškininkai iš visos Lietuvos suvežė apie tūkstantį traktorių bei miškavežių. Jie išsirikiavo dviem eilėmis visame Gedimino prospekte nuo Seimo iki Katedros. Tiek antradienį ryte važiuodami į savo vietas, tiek trečiadienį vakare pasibaigus mitingui jie garsiai signalizavo.

Gedimino prospektu automobilių eismas nevyksta, tačiau dalyje sankryžų automobiliai jį gali kirsti. Šalia traktorių prospekte palikta vietos pravažiuoti tik policijos, greitosios pagalbos automobiliams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kauniete

Palaikom mes jus o Nausėda ir yra tas niekšas bankininkas prisirinkes tokiu pat išgamu vagiu aferistu tarnauja jankiam matėt ta suski ukru vėliava bučiuojant tai supraskit kad tas tipas dabar laksto per miestelius kad išrinktumėt juk ukrainos banditam musu milijonus pažadėjo jeigu susitelksim ir išrinksim ger prof E Vaitku patys valdysim savo šali kaip Danai Norvegai Švedai jie ne europos sajungoje jie suverenai su savo teisėm savo konstitucija Joks išgama iš Briuselio jiems neįsakinėja ten viska referendumu sprendžia Jos tik priklauso europos bendrijai Mes lietuva taipat esam suverenai mums reikia iš naujo stoti i europos sajunga bet su savo teisėm o ne landzbergo mus apgave daro dabar ka nori su mumis Klausykit tauta Vaitkaus vyksta debatai galit užduoti klausimus tai per Žemaičio eteri Tik taip išsikovosim laisve kito kelio nėra o dabar toks laikas kad galim but laisvi

na

na nausedai kazko labai parupo raseiniai ir siluva,gyvenu siluvoj pasakysiu tiesiai apleistas miestelis na gal per silines zmoniu privaziuoja,bet tada pristato zenklu gatvelese kad pagyvene zmones turetu susimoket statant automobilius.nueme labai gera kulturos namu vadove,o prie jos budavo dar kazkokiu renginiu,tai spektakliai nekrosiaus,tai spektakliai kulturos namuose,dabar kazkas paskyre sava tai viskas numire bet gal iki vasaros.idomu prezikas nueis paziureti koplycios ar su mumis zmonemis susitiks kur nors turiu daug klausimu jam,bet aisku jis i zmones tuo labiau kaimiecius ziuri is auksto.o zemdirbius palaiko tiek mazai zmoniu,bet gera pradzia puse darbo.

tikrai

kur ju tiesiogiai išrinkti seimeriai? Taigi kiekviens ūkininks žino už ka savo balsa per preitus rinkimus atidavė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS