Žemynos progimnazijoje 39 mokytojai grįžo į klases, 23 dar streikuoja | kl.lt

ŽEMYNOS PROGIMNAZIJOJE 39 MOKYTOJAI GRĮŽO Į KLASES, 23 DAR STREIKUOJA

Žemynos progimnazijoje Vilniuje penktadienį į klases grįžo 39 mokytojai, dar 23 tęsė streiką.

„Ugdymo procesas atnaujintas ir jis vyksta, visos pamokos vyksta“, – BNS sakė progimnazijos direktorė Eugenija Surmilavičienė.

Nuo trečiadienio vyko konsultacijos aštuntokams, jie konsultuoti dėl septynių dalykų. Aštuntokams svarbus nenutrūkstamas procesas, nes jų laukia stojimas į gimnazijas.

„Nuo šiandien vyksta viskas pagal tvarkaraštį. Vyksta ir lietuvių, ir matematika, ir dailė, ir kūno kultūra“, – teigė direktorė.

Dar keturi mokytojais serga, jeigu jie nesirgtų, jie dirbtų.

Direktorė sakė, kad pagal įstatymą, streiką nutraukę mokytojai vėl gali streikuoti, todėl situacija gali keistis. Su mokytojais tartasi, kad jeigu būtų nuspręsta streikuoti didesniam jų skaičiui, ugdymo procesas nenutrūktų.

Žemynos progimnazija streikuoti pradėjo viena pirmųjų lapkričio 12 dieną.

Joje šiuo metu mokosi daugiau nei 1000 moksleivių. Mokykloje streikavo daugiau kaip 60 mokytojų.

Viena iš šalies mokytojus vienijančių profesinių sąjungų ketvirtą savaitę streikuoja dėl etatinio mokytojų apmokėjimo tvarkos, įsigaliojusios nuo rugsėjo.

Keliasdešimt Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjungos pedagogų daugiau nei savaitę nakvoja Švietimo ir mokslo ministerijos patalpose.

Po pasitarimo pas prezidentę profesinės sąjungos vadovas Andrius Navickas sakė išgirdęs šalies vadovės raginimą nutraukti streiką. Jis teigė, kad sprendimą dėl būdų keisti protesto formą profsąjunga priims, kai sulauks teigiamo Vyriausybės atsako į jų raginimus ir pamatys pačios D. Grybauskaitės pataisas.

Profsąjunga reikalauja penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, taip pat didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases.

Vyriausybė sako, kad įgyvendinti visus profsąjungos reikalavimus papildomai kainuotų apie 300 mln. eurų, bet protestuojantieji teigia, kad šie skaičiai – išpūsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Dabar jie ten gules tiek maisto priveze gerau neturtingiems atiduotu i maisto banka nei dykaduoniams kaip gali jas palaikyti kad jos kaip grobuones puola

SUSIJUSIOS NAUJIENOS