A. Zuokas patvirtino, kad kandidatuos į Vilniaus merus | kl.lt

A. ZUOKAS PATVIRTINO, KAD KANDIDATUOS Į VILNIAUS MERUS

  • 27

Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas patvirtino, kad kandidatuos į sostinės vadovo postą per 2023 metų savivaldos rinkimus.

„Tikrai daug mąsčiau, svarsčiau ir labai atsakingai šiandien galiu pareikšti, taip aš apsisprendžiau – kandidatuosiu, kelsiu savo kandidatūrą Vilniaus miesto mero rinkimuose“, – LRT per sekmadienį paskelbtą interviu patvirtino A. Zuokas.

A. Zuoką kitais metais vykstančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose savo kandidatu į Vilniaus vadovus birželio viduryje pasiūlė partija „Laisvė ir Teisingumas“.

Pats politikas tuomet teigė dar turintis pagalvoti ir sprendimą žadėjo pateikti po mėnesio.

Tikrai daug mąsčiau, svarsčiau ir labai atsakingai šiandien galiu pareikšti, taip aš apsisprendžiau – kandidatuosiu.

„Dėkoju partijos kolegoms už pasitikėjimą. Vilnius man buvo, yra ir visada bus labai svarbus. Tai didžiulis iššūkis, todėl kolegų paprašysiu duoti man mėnesį laiko pagalvoti ir pateikti galutinį sprendimą“, – pranešime tuomet sakė A. Zuokas.

Politikas jau yra buvęs Vilniaus meru. Jis sostinei vadovavo 2000–2007 ir 2011–2015 metais.

Šiuo metu Vilniui antrą kadenciją vadovauja Laisvės partijos atstovas Remigijus Šimašius. Jis yra apsisprendęs dar kartą šio posto nesiekti.

R. Šimašius pirmą kartą sostinės meru išrinktas tiesioginiuose merų rinkimuose 2015 metais, perrinktas – 2019 metais.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks 2023 metų pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Vilnietė

SKAITAU KAD JEKELIUNAS IR TUTKUS TINKA TUTKUS DRASIAU SU TOKIU MERU NEPRAPULSIM JIS GERIAU APGINS MIESTA JEKELIUNAS GERAS BET SILPNOKAS DAR IR LENDA I KARO JANKIU SU RUSIJA POLITIKA KAS NEDOVANOTINA IR LABAI PAVOJINGA TAUTAI

stop liberastams Lietuvos valstybės sostinėj

TIK gerb GRAŽULIS ar jau atsiėmus savo kandidatūrą mokytoja Astra tesugebėtų išmėžt visą Vilniuj suverstą liberastų "mėšlą" ,šiek tiek atlietuvinti mūsų Vilnių . O šitas "ex10%" tik toliau stumtų tą patį plius dar daugiau šlėktiškos smarvės.

jOANA

Vilnius turi gera mera Jekeliuna manau protingi vilniečiai atsipeikės ir išvalys iš Vilniaus narkomanija ir iškrypėlius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS