81 metų senolei dėl kanapių platinimo skirta laisvės apribojimo bausmė | kl.lt

81 METŲ SENOLEI DĖL KANAPIŲ PLATINIMO SKIRTA LAISVĖS APRIBOJIMO BAUSMĖ

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį 81 metų senolei dėl kanapių platinimo skyrė laisvės apribojimo bausmę.

Galinai Demčuk teismas skyrė vienerių metų ir aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę, jai uždrausta įsigyti ir naudoti narkotines medžiagas ir nuo 21 val. vakaro iki 6 val. ryto būti namie, jei tai nesusiję su gydymu.

„Teismas nusprendė, kad G. Demčuk turėjo tikslą platinti narkotines medžiagas“, – per posėdį sakė teisėjas Darius Lukaitis.

Portalas 15min anksčiau skelbė, kad per apklausą G. Demčuk teigė, jog narkotines medžiagas ji pirko savo vyrui, kuris serga gerklės vėžiu.

Senolė tvirtino, kad vyrui parūkius narkotikų, jis pasijusdavo geriau.

Bylos duomenimis, nuteistoji laikė 300 gramų kanapių.

Šioje byloje taip pat dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis nuteistas iš senolės narkotinių medžiagų pirkęs Sergėjus Kolesnikovas.

S. Kolesnikovui skirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė, jis įpareigotas nuo 23 val. vakaro iki 7 val. ryto būti namuose, jeigu tai nesusiję su darbu.

Taip pat teismas iš G. Demčuk konfiskavo nusikalstamu būdų įgytus 10 eurų, o laikinai apribotas teises į 4 tūkst. eurų panaikino ir grąžino nuteistajai.

Teismas įvertino tai, kad kanapės buvo laikomos skirtingose vietose ir nevienodais būdais.

„Dalis buvo supakuota į mažesnius kiekius. Vienam asmeniui vartojant narkotines medžiagas nėra reikalo laikyti jas padalintas“, – kalbėjo teisėjas.

Taip pat teismas kritiškai įvertino G. Demčuk parodymus, kad ji narkotines medžiagos pirko iš romų tautybės moters.

Anot nuteistosios, ji du kartus pirko narkotikų. Antrą kartą pirko, kai, pasak kaltinamosios, jos vyras nesurūkė pirmo kiekio narkotinių medžiagų.

„Abejotina, ar vartojant asmeniškai pareigūnai vyktų tikrinti dėl galimos prekybos“, – tvirtino teisėjas.

Anot D. Lukaičio, patikrinimo metu iš buto išėjęs kitas nuteistasis – S. Kolesnikovas – akivaizdžiai sutriko. Jis pareigūnams pasakė, kad narkotikus pirko iš G. Demčuk.

Senolei teismas skyrė švelnesnę nei sankcijoje nurodyta bausmę, nes ji yra garbaus amžiaus, prižiūri sunkiai sergantį vyrą, jokių duomenų, neigiamai charakterizuojančių jos asmenybę, nenustatyta.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jo ir šalis geda

Nėra net ką rasyt kokia šalis tokie beždžioniškieji istatymai kanapes vaistai!!!

Anonimas

Durakai,apie tai ir kalbam.

kai susirgsi vėžiu

pats ieškosi, kur nuskausminamųjų gaut.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS