Aiškėja daugiau detalių apie iš balkono Vilniuje iškritusį keturmetį | kl.lt

AIŠKĖJA DAUGIAU DETALIŲ APIE IŠ BALKONO VILNIUJE IŠKRITUSĮ KETURMETĮ

  • 3

Vilniuje iš neužbaigto gyvenamojo namo balkono iškrito ketverių metų berniukas. Namuose buvo ir vaiko tėvas, tačiau jis buvo kitame kambaryje ir nepamatė, kaip iškrito sūnus. Plačiau – LNK reportaže.

„Sekmadienio vakarą sostinės policija gavo pranešimą, kad Vilniuje, viename gyvenamųjų namų iš antro aukšto iškrito mažametis“, – teigė policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Aiškėja, kad tuo metu, kai keturmetis užėjo į balkoną, vaikas buvo ne vienas namuose.

„Pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes. Kiek žinau, namuose buvo mažamečio tėvas, tačiau jis tuo metu buvo kitame kambaryje ir paties įvykio nematė“, – sakė T. Bražėnas.

Šiuo metu vaikas perkeltas į traumatologijos skyrių ir jo būklė yra stabili.

Iškritęs vaikas, perdavus medikams, paguldytas į reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių.

„Šiuo metu vaikas perkeltas į traumatologijos skyrių ir jo būklė yra stabili“, – kalbėjo Santaros klinikų vaikų chirurgė Jolanta Labanauskienė.

Šeima iki šiol nebuvo žinoma policijai, namuose buvęs tėvas – blaivus.

„Jokio ikiteisminio tyrimo nėra pradėta. Pareigūnai tikslina visas detales. Jei bus nustatyta, kad galbūt vaikas nebuvo prižiūrimas, gali kilti atsakomybė ir tėvams. Tačiau spėlioti sunku“, – sakė T. Bražėnas.

Medikai sako, kad tokios traumos, deja, nėra retenybė, ypač vasarą.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Kritimų iš aukščio turime kiekvienais metais. Šiemet jų pakankamai nemažai, palyginus su praeitais metais“, – teigė J. Labanauskienė.

Paprastai tokių traumų pasekmės būna labai skaudžios, vaikai krenta ir iš dar didesnių aukščių. Tačiau net jei pavyksta išgyventi, pasekmės gali būti visam gyvenimui.

„Būna galvos, stuburo sužalojimai, dubens kaulų lūžiai“, – kalbėjo chirurgė.

Geriausia apsauga nuo tokių nelaimių yra profilaktika.

Medikai perspėja tėvus žiūrėti, kaip palieka atvirus langus ir balkonus ir kur tuo metu būna jų vaikai. Galima pastatyti barjerus, kad šios vietos vaikams būtų nepasiekiamos.

„Geriausia apsauga nuo tokių nelaimių yra profilaktika“, – sakė GMP tarnybos mokymų skyriaus vadovas Mindaugas Kliukas.

O jei jau nelaimė įvyko, geriausia vaiko neliesti ir laukti pagalbos.

„Jokiu būdu jo nejudinti. Suprantu, kad tai yra vaikas, kurį norisi pakelti, norisi priglausti, nuraminti, bet judindami galime dar labiau pakenkti“, – teigė M. Kliukas.

Specialistai paaiškino, kad judindami vaiką, galite sukelti antrinius pažeidimus.

„Kai žmogus iškrenta ir atsitrenkia į žemę, įvyksta pirminis pažeidimas, kažkas lūžta, kažkas suplyšta. Bet jei mes jį keliame, galime padaryti antrinį pažeidimą. Tarkim, jei yra sulūžęs stuburas, galime nutraukti stuburo smegenis“, – dalijosi ekspertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Palikit

Vaiką vyrui...jie sugeba užmiršti ir automobilyje, kai nueina į prekybos centrą

Be žodžių...

Būtinai uždėti dulkiną turniketą.

oioi

tai jau apsispreskit vienna kart ar teikt pirmaja pagalba ar nejudint?Osiap tai visad pasitvirtin jog geri norai tiesiai pragaran....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS