Aliejumi prekiaujantis verslininkas kaltinamas nesumokėjęs per 766 tūkst. eurų PVM | kl.lt

ALIEJUMI PREKIAUJANTIS VERSLININKAS KALTINAMAS NESUMOKĖJĘS PER 766 TŪKST. EURŲ PVM

  • 2

Aliejumi prekiaujantis verslininkas kaltinamas nesumokėjęs per 766 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM), trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Pasak tarnybos, Vilniuje veikiančios įmonės vadovui ir dar vienam asmeniui yra pateikti kaltinimai dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Šioje byloje daugiau kaip 766 tūkst. eurų civilinį ieškinį pareiškė Valstybinė mokesčių inspekcija.

Teisėsaugos akiratyje atsidūrusiai mažajai bendrijai oficialiai vadovavo Baltarusijos pilietė, tačiau konstatuota, kad tikrasis jos vadovas yra Lietuvos pilietis, organizavęs PVM vengimo veiklą.

FNTT atlikto tyrimo metu nustatyta, kad įmonei faktiškai vadovavęs vyras galėjo sugalvoti schemą, kaip išvengti susikaupusio PVM prievolės.

2015-2016 metais įmonė iš, manoma, veiklos nevykdančių septynių Lietuvoje registruotų bendrovių fiktyviai įsigijo prekių ir paslaugų už 4,4 mln. eurų. Vėliau suformuotoje PVM ataskaitoje nurodyta, kad pirktos prekės buvo parduotos Didžiojoje Britanijoje, Bulgarijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje įsikūrusioms įmonėms, kurios, pareigūnų duomenimis, veiklos nevykdo.

Tokių būdu mažoji bendrija išvengė daugiau kaip 766 tūkst. eurų PVM prievolės.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros prokuroras. Bylą nagrinės Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Praeivis

Pritariu ankstesniame komentare išdėstytai nuomonei.

TAIGIS

Aliejumi prekiaujantis verslininkas galimai neišvengs kalėjimo, UŽTAT vagys sėdintis prezidentūroje, vyriausybėje, seime, teismuose ir antstolių kontorose pirks už vogtus pinigus vilas Italijoje ir butus Paryžiuje.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS