Apskųstas teismo sprendimas dėl „Zero live show“ skirtų baudų už reklamą bažnyčioje | kl.lt

APSKŲSTAS TEISMO SPRENDIMAS DĖL „ZERO LIVE SHOW“ SKIRTŲ BAUDŲ UŽ REKLAMĄ BAŽNYČIOJE

  • 5

Teismo sprendimą skirti baudas dėl „Zero live show“ reklamos Turgelių bažnyčioje apskundė ir prokuratūra, ir aktoriai, ir režisierius.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmai šių metų spalį aktoriams Vitalijui Cololo, Mindaugui Papinigiui ir Ainiui Storpirščiui skyrė 1 tūkst. eurų baudas, o režisieriui Emiliui Vėlyviui – 2 tūkst. eurų bauda.

Teismas nusprendė visus kaltinamuosius asmenis atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl pažeidimų mažareikšmiškumo ir taikyti baudžiamojo poveikio priemones – baudas, jas sumokant į nukentėjusiųjų asmenų nuo nusikaltimų fondą.

Vienas iš bylos dalyvių – aktorius, humoristas V. Cololo – gruodžio 2 dieną mirė eidamas 46-uosius metus.

Teismas turės spręsti, ką daryti su jo apeliaciniu skundu.

Skundus nagrinėsiančio Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė BNS informavo, kad apeliantai su pirmos instancijos teismo sprendimu nesutinka.

Anot jos, skunde jie prašė panaikinti Šalčininkų rūmų nuosprendį ir juos išteisinti.

Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė–Šatkauskienė BNS informavo, kad skunde prokuroras prašė teismo kitaip įvertinti situaciją.

Anot jos, prokuratūra nesutiko su teismo sprendimu pritaikyti mažareikšmiškumą.

Prokuroras Stanislavas Barsulas bylą nagrinėjant pirmos instancijos teisme aktoriams prašė skirti 7 tūkst. eurų baudas, o režisieriui – 10 tūkst. eurų baudą.

Anot prokuroro, šių asmenų elgesys sutrikdė tikinčiųjų maldą, privertė kunigą nutraukti išpažinčių klausimą.

Aktoriai ir režisierius nuteisti dėl sąmoningo apeigų bažnyčioje sutrikdymo per praėjusių metų rugpjūtį vykusią Žolinės šventę. Šie maldos namai Šalčininkų rajone yra gausiai lankomi lenkų tautybės tikinčiųjų.

2018 metų rugpjūčio 15 dieną į Šalčininkų rajone, Turgelių miestelyje, esančią bažnyčią užėjo trys dvasininkais persirengę vyrai – aktoriai V. Cololo, M. Papinigis ir A. Storpirštis.

Jie lenkų kalba pasakojo apie „Siemens“ arenoje vyksiantį renginį „Zero live show“, į pamaldas susirinkusiems tikintiesiems siūlė ir dalijo netikras suktines.

Tuo metu bažnyčioje vyko bendra tikinčiųjų rožinio malda, išpažinčių klausymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

WW

Dar drista prasyti isteisinimo klounai. Jie galvoja,kad visur gali elgtis,kaip scenoje. Dar per mazai nubaude. Negerbia nei tikinciuju nei saves. Issisokeliai.

Xx

Dievas nubaude viena nubaus ir kitus

Jonas

Labai mazos ir svelnios baudos nieksams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS