Iš areštinės paleistas E. Dragūnas: buvo ašarinės dujos ir smaugimai | kl.lt

IŠ AREŠTINĖS PALEISTAS E. DRAGŪNAS: BUVO AŠARINĖS DUJOS IR SMAUGIMAI

  • 21

Pirmadienį dėl pasipriešinimo pareigūnams sulaikytas ir į areštinę uždarytas Egidijus Dragūnas į laisvę išėjo tik pavakarę, nors buvo manyta, kad apklausa truks gerokai trumpiau. Atlikėjas papasakojo savo įvykių versiją.

Pasakodamas apie rugpjūčio 31 dienos įvykius, E. Dragūnas antrino savo advokatui tvirtindamas, kad sustabdžius jo automobilį priėjo pareigūnas be apsauginės kaukės, o jam pasiteiravus, kodėl pastarasis jos nedėvi, atlikėjas buvo paprašytas išlipti iš savo transporto priemonės.

O paskui, dainininko žodžiais tariant, buvo ašarinės dujos ir smaugimai.

„Aš galvoju, kad čia manęs policija norėjo dėl to, kad vakar pripūčiau nulius, buvau blaivus, bet jie iš manęs norėjo narkotikų testo. Tai mane čia laikė dėl to. Pasitikrinau ir viskas“, – delfi.lt teigė E. Dragūnas.

Žurnalistams pasiteiravus, ar atlikėjui buvo pažįstamas jį sustabdęs pareigūnas, jis tarstelėjo, jog ne, ir pridūrė, kad kai jau buvo atvežtas į areštinę, iš to paties pareigūno esą išgirdo: „Norėjau ramiai privažiuoti ir čia vos ne pašnekėti. Bet aš šitoj vietoj suprantu, kad jo darbas ir reikalas – ne su manim šnekėtis, yra daug svarbesnių reikalų, ką jis turi daryti“, – detalizavo žinomas vyras.

Jau ne pirmą kartą į pareigūnų akiratį patenkantis skandalingasis E. Dragūnas sakė šįsyk eisiantis iki galo. Rutuliojantis pirmadienio įvykiams, jis delfi.lt vaizdo reportaže tikino matęs, kad viskas buvo filmuojama. Ir, nors buvo atvejų, kai jo bylose pareigūnai teigė vaizdinės medžiagos neturintys, pirmadienį jis tikino esantis įsitikinęs, kad žybsėjo raudona lemputė ir viskas buvo filmuojama.

Antradienio popietę E. Dragūną ginantis advokatas Adomas Liutvinskas portalo tv3.lt vaizdo reportaže sakė, kad atlikėjas dėl to, kas įvyko, yra nieko dėtas. O paklaustas, dėl ko dainininkas buvo sustabdytas, advokatas žurnalistams teigė, jog rašoma, kad dainininkas rankose laikė mobilųjį telefoną.

„Jis sakė: „gali būti, gal ir laikiau tą telefoną arba piniginę – nežinau, ką aš ten laikiau, bet pamačiau, kad prasilenkė ekipažas ir supratau, kad mane stabdys“. Priėjo pareigūnas be kaukės, Egidijus atidarė langą ir sakė: „Užsidėkite kaukę“. Jam sako: „mums nereikia“. Kadangi pareigūnams kilo įtarimas, kad jis gali būti neblaivus, jam liepė išlipti. Jis sako: „kodėl aš turiu lipti?“ ir prasidėjo...“, – žurnalistams pasakojo A. Liutvinskas.

Primename, kad rugpjūčio 31 d. apie 17.15 val. Vilniuje, Upės gatvėje, policijos pareigūnai sustabdė E. Dragūno automobilį „Bentley“.

Skandalingasis atlikėjas nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų.

Kaip rašoma Vilniaus apskr. VPK suvestinėje, jis priešindamasis rankomis ir kojomis sulaikomas sudavė keletą smūgių policijos pareigūnams.

Po pastarųjų veiksmų pareigūnams panaudojus ašarines dujas E. Dragūnas buvo  uždarytas į areštinę.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

Už tai numatoma baudžiamoji atsakomybė – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

rasa

jei atvirai,tai kalti pareigunai,juk kaukes privalomos,o kad Selas paklause kode jus be kaukiu,matomai izeide tu pareigunu 'oruma',todel ir norejo parodyti kas per vyrai,Pvz, jei mane irgi taip stabdytu ,irgi nelipciau irgi paklausciau ,kodel be kaukiu

Anonimas

o tai gal pareigunams lietuvoje nereikia kaukiu deveti, jiems veryga ir skvernelis leidimus isdave, o gal jie norejo pauostiti sela...

Kaip Baltarusijoje

Ir kuo ne Baltarusija? Ir dar stebimės. Mentalitetas tas pats.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS