Automobiliu, manoma, link Vakarų Europos vežti aštuoni prieblobsčio Lietuvoje laukę čečėnai | kl.lt

AUTOMOBILIU, MANOMA, LINK VAKARŲ EUROPOS VEŽTI AŠTUONI PRIEBLOBSČIO LIETUVOJE LAUKĘ ČEČĖNAI

  • 1

Penktadienį netoli Lazdijų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė automobilį, kuriuo Vilniaus rajono gyventojas, manoma, link Vakarų Europos vežė aštuonis sprendimo dėl prieglobsčio Lietuvoje laukiančius čečėnus.

Kaip pranešė VSAT, automobilis „Volkswagen Passat“ lietuviškais numeriais patikrinimui buvo sustabdytas kelyje Veisiejai – Kučiūnai, ties Petroškų kaimu.

Patikrinę automobilį pasieniečiai jame aptiko aštuonis čečėnų tautybės Rusijos piliečius – keturis nepilnamečius bei po du vyrus ir moteris. Šie užsieniečiai pastaruoju metu laikinai gyveno Užsieniečių registracijos centre Pabradėje ir laukė, kol bus išnagrinėti jų prašymai dėl prieglobsčio Lietuvoje suteikimo.

Pareigūnų manymu, čečėnai ketino per Lenkiją pasiekti kurią nors Vakarų Europos valstybę. Jie važiavo ne tik automobilio salone, bet ir bagažinėje.

Juos gabenęs 35-erių Vilniaus rajono gyventojas buvo uždarytas į areštinę, dėl pasikėsinimo neteisėtai gabenti žmones per valstybės sieną. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairuotojui taip pat skirta penkiolikos eurų bauda už tai, kad automobiliu vežė daugiau asmenų, nei leidžiama.

Čečėnai iš pradžių buvo laikinai apgyvendinti Kalvarijos pasienio užkardoje, o vėliau grąžinti į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

GALERIJA

  • Automobiliu, manoma, link Vakarų Europos vežti aštuoni prieblobsčio Lietuvoje laukę čečėnai
  • Automobiliu, manoma, link Vakarų Europos vežti aštuoni prieblobsčio Lietuvoje laukę čečėnai
  • Automobiliu, manoma, link Vakarų Europos vežti aštuoni prieblobsčio Lietuvoje laukę čečėnai
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A

Gal y sokius vaziavo,nes ties kulturos namais sustabde:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS