Baigė tyrimą dėl žiauraus moters nužudymo Vilniuje: įtariamoji stos prieš teismą | kl.lt

BAIGĖ TYRIMĄ DĖL ŽIAURAUS MOTERS NUŽUDYMO VILNIUJE: ĮTARIAMOJI STOS PRIEŠ TEISMĄ

  • 1

Vilniaus apskrities Kriminalinė policija baigė tyrimą dėl didelio atgarsio sukėlusio įvykio, kai miško masyve Verkių gatvėje pernai buvo rastas apdegęs moters kūnas su sužalojimais.

Byla perduota Vilniaus apygardos teismui, pirmadienį pranešė policija.

1933 metais gimusios moters kūnas pernai liepos 17 dieną rastas su daugybiniais viso kūno durtiniais-pjautiniais sužalojimais. Įvykio vietoje aptikta dalis nužudytosios asmeninių daiktų, tačiau nebuvo jokių jos asmenybę patvirtinančių dokumentų, kūnas buvo uždengtas medžio šakomis bei neatpažįstamai apdegęs.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Pasitelkus gausias sostinės policijos pareigūnų pajėgas, atlikus eilę ikiteisminio tyrimo veiksmų bei išanalizavus gautą informaciją tuomet nustatyta ir sulaikyta nusikaltimu įtariama 1981 metais gimusi moteris.

Pasak policijos, įtariamoji dešimt mėnesių neigė padariusi žiaurų nusikaltimą.

Nuodugniai apžiūrėjus kūną buvo matyti, kad nukentėjusioji nužudyta itin žiauriai, po apžiūros nustatyta, kad kūnas labai apdegęs, durtinių – pjautinių žaizdų rasta visame nužudytosios kūne, o sulaikius įtariamąją ir atlikus kratą jos gyvenamojoje vietoje, nustatyta, kad ji padarė ir daugiau nusikalstamų veikų, todėl tyrimas tęstas dėl nužudymo, dokumentų klastojimo ir mirusiosios palaikų išniekinimo.

Pasak policijos, kūnas aptiktas atokioje miškingoje vietoje, artimiausia sodyba nutolusi apie 600 metrų ir yra už miško, o tai apsunkino įrodymų rinkimą, tačiau padedant visuomenei bei panaudojus daugelį žvalgybos priemonių, ištyrus daugybę įvairių objektų bei atlikus net kelias ekspertizes, Vilniaus apskrities policijos komisariato kriminalistai atskleidė nusikaltimo detales bei perdavė ikiteisminio tyrimo medžiagą prokurorui kaltinamojo akto surašymui.

Iki teismo kaltinamoji yra suimta. Jai gresia laisvės atėmimo bausmė iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ar ne geriau tokia lerva pakarti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS