Balandį kraujo klane radus du negyvus jaunuolius – atsakas: įvertino pareigūnų veiksmus | kl.lt

BALANDĮ KRAUJO KLANE RADUS DU NEGYVUS JAUNUOLIUS – ATSAKAS: ĮVERTINO PAREIGŪNŲ VEIKSMUS

  • 1

Vilniaus apygardos prokuratūra trečiadienį pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl įtarto policijos pareigūnų netinkamo pareigų atlikimo, kai po iškvietimo dėl smurto bute buvo rasti negyvi jaunuoliai.

Siekta nustatyti, ar sostinės policijos pareigūnai galėjo netinkamai reaguoti balandžio mėnesį gautą iškvietimą dėl galimo smurto artimoje aplinkoje Vilniuje, Architektų gatvėje, esančiame bute.

Vėliau šiame bute buvo rasti 2001 metais gimusio vaikino ir 2003 metais gimusios merginos kūnai. TV3 televizija tuomet pranešė, kad policijos pareigūnai tiria versiją, jog bute nužudęs merginą vaikinas paskui nusižudė ir pats.

Tyrimo duomenimis, į iškvietimą atvykę pareigūnai apie 20 minučių beldėsi ir skambino į buto duris, pranešinėjo, kad atvyko policija, įspėjo, jog gali būti išlaužtos buto durys, tačiau durų niekas neatidarė, bute buvo tyla, jokių šauksmų nesigirdėjo.

Atvykę policijos pareigūnai įvykio vietoje tiesiogiai negirdėjo, jog bute vyktų konfliktas, grumtynės ar asmuo prašytųsi pagalbos. Pareigūnai vadovavosi įstatymo nuostatomis, jog prievarta naudojama tik būtinais atvejais ir vadovaujantis jos panaudojimo proporcingumo principu.

Įvertinus tyrimo metu gautus duomenis, konstatuota, kad įvykio vietoje buvę policijos pareigūnai pagal tuo metu buvusias aplinkybes negalėjo numatyti, kad bute esantiems asmenims yra kilęs realus pavojus jų gyvybei arba buvo galimai padaryta nusikalstama veika.

Toks sprendimas priimtas įvertinus gautus duomenis, liudytojų parodymus, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta medžiaga bus perduota Policijos departamentui ir Bendrajam pagalbos centrui, kad būtų sprendžiama dėl tarnybinio patikrinimo atlikimo ir atitinkamai įvertinti jų darbuotojų veiksmai dirbant su pranešimu apie galimą smurtą.

Gairės: Vilnius, Architektų gatvė, lavonau, jaunuoliai, pareigūnai, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

????

??? satanystai siauteja ir 1 vietoje vaikai pz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS