Kraupu: atvykę dėl nemalonaus kvapo, ugniagesiai bute rado irstantį lavoną | kl.lt

KRAUPU: ATVYKĘ DĖL NEMALONAUS KVAPO, UGNIAGESIAI BUTE RADO IRSTANTĮ LAVONĄ

Vilniuje, Justiniškių rajone, bute rastas irstantis moters kūnas.

Sekmadienio vakarą, 22.20 val., tarnyboms buvo pranešta, kad Justiniškių gatvėje gyvenanti moteris dvi savaites neišeina iš namų, iš buto jaučiamas nemalonus kvapas.

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai pro langą pateko į butą trečiame aukšte ir įleido policijos pareigūnus bei greitosios pagalbos darbuotojus.

Bute buvo rastas negyvos 60-metės moters kūnas irimo stadijoje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Ugniagesiai gelbėtojai Lietuvoje kasdien kviečiami į įvykius, kuomet artimieji ar kaimynai pasigenda garbaus amžiaus žmonių ir patys negali patekti į vienišų žmonių butus. Tokiais atvejais ugniagesiai atidaro iš vidaus užrakintas duris.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, ugniagesiai gelbėtojai šiemet jau 704 kartus vyko atidaryti durų. Pernai per tą patį laikotarpį tokių išvykimų buvo 711.

Prieš atidarydami duris ugniagesiai gelbėtojai sako niekada nežinantys, kokį ras patalpose esantį žmogų – spės jį perduoti medikams ir išgelbėti gyvybę, ar ras jau mirusį.

Daugiausia iškvietimų atidaryti duris šiemet sulaukta Kauno apskrityje – 174, Klaipėdos apskrityje tokių gelbėjimo darbų atlikta 117, Šiaulių apskrityje – 99, Vilniaus apskrityje fiksuoti 25 durų atidarymo atvejai.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis pasakoja, kad dažniausiai ugniagesius gelbėtojus kviečia giminaičiai, artimieji, kurie rūpinasi vienišu senoliu, arba kaimynai, jau pajutę nemalonų kvapą, sklindantį iš kaimyno buto, arba sunerimę, jei ilgesnį laiką jo nemato.

„Visada nedelsdami reaguojame į tokius pagalbos prašymus“, – patikina jis.

M. Garbenis sako, kad nėra neoficialus laiko limito, kiek laukti ir tikėtis, kad senolis atidarys duris.

Pasak M. Garbenio, neretai tikrai pasitaiko, kai atidarius duris dar spėjama išgelbėti žmogaus gyvybę. Senoliai neretai užmiršta ir, palikę ant įjungtos viryklės užkaistą puodą, nueina miegoti. Tuomet prisvyla maistas ir žmogui kyla pavojus uždusti nuo dūmų. Iš tikrųjų, tokia situacija sudaro palankias sąlygas kilti gaisrui.

Dažniausiai prisvilusio maisto kvapą užuodžia kaimynai ir kviečia ugniagesius, ypač žinodami, kad tame bute gyvena senolis. Pasak ugniagesių, tokių atvejų yra nemažai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Greičiausiai

darbdaviai nustekeno. Medicina nebeprieinama. Arba iš bado.

Xxx

Šiemet mažiau , nes vis mažiau lieka senų žmonių , miršta po skiepų ir visi kurie silpni.Neatlaiko viruso ir skiepo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS