Buvęs FNTT vadovas K. Jucevičius teisme pripažino kaltę dėl prekybos poveikiu | kl.lt

BUVĘS FNTT VADOVAS K. JUCEVIČIUS TEISME PRIPAŽINO KALTĘ DĖL PREKYBOS POVEIKIU

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius teisme pripažino savo kaltę dėl prekybos poveikiu.

„Taip, aš visiškai pripažįstu savo kaltę dėl įvykdyto nusikaltimo – prekybos poveikiu“, – per teismo posėdį antradienį Vilniaus miesto apylinkės teisme sakė K. Jucevičius. Jis taip pat sutiko duoti parodymus teismui.

Teismas pradėjo nagrinėti jo baudžiamąją bylą.

K. Jucevičiaus advokatas prašo jo klientą atleisti nuo atsakomybės pagal laidavimą. Kaltinamąjį siūloma perduoti buvusiam Specialiųjų tarnybos (STT) vadovui ir buvusiam vidaus reikalų viceministrui Žimantui Pacevičiui.

„Gerai, aš tave perauklėsiu“, – Ž. Pacevičiaus pasakytus žodžius teisme prisiminė K. Jucevičius. 

55 metų K. Jucevičius, kaip ir buvęs STT vadovas 59 metų Ž. Pacevičius, priklauso vidaus tarnybos generolų klubui, po sulaikymo K. Jucevičius teigė norėjęs išstoti ir iš generolų klubo, tačiau Ž. Pacevičius pasiūlė jam palaukti galutinio teismo sprendimo.

„Su lazda generolų klube nemušė“, – teisme teigė K. Jucevičius. Su buvusiu STT vadovu jis teigė bendraujantis ir šeimomis, pažįstami maždaug nuo 2010 metų, bendrauja kiekvieną savaitę.

Prokurorė prašymą dėl laidavimo ketina spręsti po apklausos.

Pats Ž. Pacevičius teismui sakė pasmerkęs kolegos ir draugo poelgį.

„Pasmerkiau ir buvau šokiruotas. Jeigu yra galimybė laiduoti, reikia ranką ištiesti“, – teismui sakė Ž. Pacevičius.

Tyrimo duomenimis, buvęs FNTT vadovas, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, galimai savo naudai reikalavo duoti, susitarė priimti ir priėmė 2 tūkst. eurų kyšį, pažadėjęs paveikti FNTT pareigūnus, kad šie neteisėtai veikų vykdydami įgaliojimus – pakeistų asmens procesinį statusą tarnybos atliekamame ikiteisminiame tyrime.

Prokurorė Jūratė Karčinskienė paskelbė kaltinamąjį aktą, pagal jį K. Jucevičius pinigus iš asmens priėmė Pilaitės rajone esančioje kavinėje. 2022 metų lapkritį per susitikimą kavinėje jis parodė lapelį su užrašu „2 tūkstančiai“ ir euro ženklu.

„Aš jam pasakiau, kad galiu padėti už 2 tūkstančius eurų“, – teismui pripažino K. Jucevičius.

Pinigai buvo perduoti šių metų sausį.

„Po pinigų perdavimo aš buvau sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų“, – sakė K. Jucevičius.

Buvo pažadėta daryti poveikį Šiaulių ir Panevėžio valdyboje atliekamame tyrime, susijusiame su galimu PVM sukčiavimu.

„Dėl šios nusikalstamos veikos aš labai gailiuosi, man teko išstoti iš socialdemokratų partijos. Gėda prieš buvusius kolegas, draugus, pažįstamus,  pakenkiau Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos reputacijai. Tikrai labai gailiuosi“, – teismui sakė K. Jucevičius.

Vėliau per apklausą teisme K. Jucevičius teigė, kad neketino daryti neteisėto poveikio pareigūnams, o ketino veikti teisėtomis priemonėmis, pinigai buvo gauti už jo žinias.

2018 metais K. Jucevičius pasuko į politiką ir kurį laiką buvo Lietuvos socialdemokratų partijos nariu.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Centrinė tyrimų valdyba. Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

FNTT vadovo pareigas K. Jucevičius ėjo 2012–2017 metais. Baigęs kadenciją jis paliko vidaus tarnybą ir išėjo į pensiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pelke

Valstybes finansu saugotojas b l

Anonimas

SUKČIUS

kas iš jų neprekiauja?

iš partinių - visi be išimties. Nepartiniai - ne visi ba neturi priėjimu:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS