Dvi dukras nuskandinusiai moteriai siūloma skirti priverstinį gydymą | kl.lt

DVI DUKRAS NUSKANDINUSIAI MOTERIAI SIŪLOMA SKIRTI PRIVERSTINĮ GYDYMĄ

  • 10

Dvi dukras Neryje nuskandinusi moteris nebus teisiama, jai siūloma skirti priverstinį gydymą, antradienį paskelbė ikiteisminį tyrimą baigusi Vilniaus apygardos prokuratūra.

Įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus faktinius duomenis bei ekspertų išvadas, Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje prokuroras prašo moteriai taikyti priverčiamąsias medicinos priemones.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, rugsėjo 3-ąją, apie 11 val., moteris sostinėje kartu su savo dviem dukromis įbrido į Neries upę, tyčia jas panardino į vandenį ir nuskandino.

Keistai upėje besielgiančią moterį pastebėjo šunį vedžiojęs vyras, kuris, nubridęs iki jos, pamatė netoliese skęstantį vaiką. Ištraukęs iš vandens 2020 metais gimusią mergaitę, vyras bandė ją gaivinti, iškvietė pagalbą. Kitos 2022 metais gimusios mergaitės kūną upėje rado baidare plaukę žmonės.

Moteris buvo sulaikyta įvykio vietoje. Atsižvelgiant į jos sveikatos būklę, po sulaikymo ji buvo prižiūrima medikų specializuotose gydymo įstaigose.

Tyrimo metu įtariamajai buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl psichikos sutrikimo moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų. Specialistai konstatavo, kad moteriai rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje sustiprinto stebėjimo sąlygomis.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Keista, kad dar neapkaltino ir nenuteisė vyro, kaip čia kai kurios kvaišos norėtų.

Patyręs.

Tai gi kad panevalia tai gi nevalia!

Deja

Paprastai tokios pakraipos gydytojai dabar visus gydo nuo narkomanijos ir pridėtinio alkoholio ir tabako vartojimo. Kitokių pacientų jie beveik neturi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS