FNTT: Vilniuje išardyta nusikalstama grupuotė, įtariama mokesčių slėpimu | kl.lt

FNTT: VILNIUJE IŠARDYTA NUSIKALSTAMA GRUPUOTĖ, ĮTARIAMA MOKESČIŲ SLĖPIMU

  • 7

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pirmadienį pranešė Vilniuje išardžiusi nusikalstamai veikusią grupuotę, kuri yra įtariama mokesčių slėpimu, dvigubos buhalterijos vedimu ir nelegaliu įdarbinimu.

Pasak FNTT, vykdant šį ikiteisminį tyrimą buvo atliktos aštuonios kratos, jų metu pareigūnai rado daugiau nei 25 tūkst. eurų grynųjų, dvigubą buhalteriją patvirtinančius dokumentus, juodraščius, kompiuterius, telefonus ir vienos Latvijos įmonės apskaitos dokumentus.

Taip pat pranešama, kad buvo sulaikyti trys įtariamieji, kuriems pareikšti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, du iš jų įtariami ir dėl neteisingų mokestinių deklaracijų pateikimo.

Manoma, kad grupėje veikę asmenys manipuliavo dviejų juridinių asmenų vardu ir įrašus fiksavo juodojoje buhalterijoje, taip siekdami nuslėpti mokesčius.

Pasak FNTT, įtempiamų lubų verslą vykdę asmenys iš trečiųjų šalių įveždavo gamybai skirtas medžiagas, o joms perdirbti ir montuoti nelegaliai samdė darbuotojus. Vėliau ta pat produkcija buvo parduodama Lietuvos rinkoje.

Anot FNTT, tokiu būdu įmonė per dvejus metus galėjo išvengti apie 80 tūkst. eurų mokesčių.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Jei įtariamųjų kaltė bus įrodyta teisme, už apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymą jiems gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų, o už neteisingų mokestinių deklaracijų pateikimą gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

GALERIJA

  • FNTT: Vilniuje išardyta nusikalstama grupuotė, įtariama mokesčių slėpimu
  • FNTT: Vilniuje išardyta nusikalstama grupuotė, įtariama mokesčių slėpimu
  • FNTT: Vilniuje išardyta nusikalstama grupuotė, įtariama mokesčių slėpimu
  • FNTT: Vilniuje išardyta nusikalstama grupuotė, įtariama mokesčių slėpimu
FNTT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nusivyles

Kodėl FNTT vienus tiria, o lansbergų sukčių netiria?

Kur ziuri Zalimas

Juk toks jaunųjų verslininkų persekiojimas garantuotai turėtų būti kažkur antikonstitucinis?!

Rado matai sukčius

Yra kas per kadencija 33 milijonais iš niekur praturtėja, milijoninės vertės sklypais po 1eu prekiauja, bet ten niekas nesirausia, o čia lapuchai nuslėpė tik 80 tūkst. tai sutaršė kaip tuzikas mazgotę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS