G. Janušui – Temidės kirtis: pripažintas kaltu dėl nepilnametės tvirkinimo | kl.lt

G. JANUŠUI – TEMIDĖS KIRTIS: PRIPAŽINTAS KALTU DĖL NEPILNAMETĖS TVIRKINIMO

Muzikos atlikėjas, dalyvavęs atrankoje į „Euroviziją“,, Gaudentas Janušas teismo nuosprendžiu ketvirtadienį pripažintas kaltu dėl jaunesnės negu 16 metų merginos tvirkinimo.

Teisėja Aušra Ragelienė jam paskyrė laisvės apribojimą dvejiems metams, nuteistasis įpareigotas nuo 23 iki 6 val. būti savo gyvenamojoje vietoje.

Be kaltinimų tvirkinimu, vyras taip pat pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Paprastai šis kaltinimas būna susijęs su nukentėjusiojo būkle, atsiradusia dėl patirto seksualinio išnaudojimo.

Teismas taip pat paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – atėmė teisę G. Janušui dirbti darbą švietimo, sporto ir sveikatos paslaugas vaikams teikiančiose įstaigose.

„Paskirti Gaudentui Janušui baudžiamojo poveikio priemonę – teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimą, dvejiems metams atimant iš jo teisę dirbti ir (ar) užsiimti savanoriška veikla vaiko teisių apsaugos, vaikų socialinėse, švietimo ir sporto, sveikatos priežiūros paslaugas vaikams teikiančiose įstaigose, įmonėse ir organizacijose, dirbti darbą kitose, negu nurodytos įstaigos, įmonės ar organizacijos, taip pat jose užsiimti savanoriška veikla, jeigu šis darbas ar savanoriška veikla tiesioginiais ir reguliariais kontaktais yra susiję su vaikų auklėjimu, mokymu, priežiūra ar jų saugumo užtikrinimu, taip pat verstis individualia veikla, jeigu ši veikla tiesioginiais ir reguliariais kontaktais susijusi su vaikų auklėjimu, mokymu, priežiūra ar jų saugumo užtikrinimu“, – paskelbė teisėja.

Nukentėjusiajai nepilnametei vyras turės atlyginti 3 tūkst. eurų neturtinę žalą. Be to, jis turės sumokėti 820 eurų Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybai už nukentėjusiajai skirtą advokatę.

Kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumento paėmimas – nuteistajam paliktas galiotas iki nuosprendžio įsiteisėjimo.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas.

Bylos duomenimis, G. Janušas buvo laikinai sulaikytas 2021 metų liepos 29 dieną, paleistas liepos 30 dieną.

Baudžiamoji byla buvo gauta pernai rugpjūtį, ji buvo išnagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose.

Per vieną iš posėdžių buvo apklausta psichologė, teikusi pagalbą galimai nukentėjusiai merginai.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas atliko jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

G. Janušas su savo daina „Man nieko nereikia“ išgarsėjo 2010-ųjų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Po metų jis su šokėja dalyvavo LNK rodytame muzikiniame televizijos šou „Žvaigždžių duetai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

dar vienas pedofilas is pider vizijos

tie siuksles apie ja ir trinasi tai su snukiais apzelusiais transvestitai , tai pedofilai su zaliais, geltonais akiniais..

Chi

Įdomu, kaip nuteistas, ar jau sėdi už grotų Jurbarko politikų sūnelis? Negi tikrai pinigai visagaliai?

Rūtenis

Kvailelis scenoje vogravo, o klausytojai leipo nuo to mulkio neva jam nieko nereikia, o dabar jau sužinome, kad vis tik jaunos mergos užpakalio reikia tam lupenai. Ot melagis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS