Į Nerį nuleistą kontrabandą vyras norėjo pasiekti pripučiamu čiužiniu | kl.lt

Į NERĮ NULEISTĄ KONTRABANDĄ VYRAS NORĖJO PASIEKTI PRIPUČIAMU ČIUŽINIU

  • 1

Pasieniečiai sulaikė Nerimi plaukusį daugiau kaip tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių krovinį ir jį, įtariama, pasiimti planavusį Vilniaus rajono gyventoją. Rūkalus ištraukti jis norėjo Nerį perplaukęs ant pripučiamo čiužinio.

Upe plaukiantį įtartiną objektą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai užfiksavo apie vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį. Ši vieta yra prie Bareišiūnų kaimo Švenčionių rajone, o Lietuvos ir Baltarusijos siena čia eina upės viduriu.

Už maždaug penkių kilometrų nuo Bareišiūnų, prie Kūniškių kaimo Švenčionių rajone, pasieniečių sektas krovinys įsirėmė į krantą. Pasieniečiai organizavo pasalą. Daugiau kaip pusę paros joje buvę VSAT pareigūnai pamatė, kaip iš priešingo upės kranto ant pripučiamo čiužinio plaukia vienas asmuo. Jis atsiyrė iki krovinio. Vyrui pabandžius jį užkelti ant čiužinio, pasieniečiai plaukiką sulaikė.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 31-erių Vilniaus rajono gyventojas. Krovinys buvo keturios į polietileną įvyniotos dėžės, jose – 1 010 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Prie jų buvo pritvirtintas GPS imtuvas, kokį paprastai kontrabandininkai naudoja plaukiančioms cigaretėms sekti.

Baltarusijos krante šį krovinį nuleidę kontrabandininkai, manoma, jį bandė padaryti panašų į ledo lytį, todėl maskavo baltu polietilenu.

Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena. Vilniaus rajono gyventojui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Be to, jis pažeidė karantino metu taikomą draudimą judėti tarp savivaldybių. Už tai dar gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų.

GALERIJA

  • Į Nerį nuleistą kontrabandą vyras norėjo pasiekti pripučiamu čiužiniu
  • Į Nerį nuleistą kontrabandą vyras norėjo pasiekti pripučiamu čiužiniu
  • Į Nerį nuleistą kontrabandą vyras norėjo pasiekti pripučiamu čiužiniu
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vero in

Matyt, vistik kontrabandininkams per mazos baudos. Be to, ką čia slėpti, bet patys pasienieciai kartais tampa kotrabandininkų padėjėjais. Šitiems zmonėms, vLstybės tarnautojams, turėtų būti pritaikyta ne tik bauda, bet ir baudziamoji atsakomybė su turto konfiskavimu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS