Kalašnikovo pagrobimo istorija: pareigūno veiksmus pavadino aplaidumu | kl.lt

KALAŠNIKOVO PAGROBIMO ISTORIJA: PAREIGŪNO VEIKSMUS PAVADINO APLAIDUMU

  • 4

Igorio Molotkovo pabėgimo istorijoje Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas aplaidumu vadina pareigūno, kuriam buvo priskirtas „Kalašnikov“ automatas, veiksmus.

„Aplaidumas, ir viskas. Patrulio vyresniojo, kuriam buvo išduotas ginklas“, - BNS penktadienį sakė K.Lančinskas.

Jis priims sprendimą dėl tarnybinės nuobaudos pareigūnui ir su juo buvusiai policininkei skyrimo. Pareigūnės elgesį viršininkas įvertino teigiamai: „Kaip aštuonis mėnesius dirbantis žmogus, tai pakankamai profesionalus elgesys ir tiek“.

K.Lančinskas pabrėžė, kad tokias išvadas daro iš vaizdo įrašo, kuriame girdimi pareigūnai ir I.Molotkovas. Galutinį sprendimą jis žada priimti įvertinęs Policijos departamento Imuniteto valdybos pateiktą informaciją.

Spaudos konferencijoje penktadienį Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas sakė, kad be pareigūnų, iš kurių I.Molotkovas atėmė automatą ir pabėgo, siūloma tarnybinę nuobaudą dėl sisteminių problemų skirti ir K.Lančinsko pavaduotojui Ernestui Jurkoniui.

Tuo metu ikiteisminis tyrimas dėl pareigūnų, iš kurių atimtas automatas, nutrauktas.

Policijos išplatintuose vaizdo įrašuose girdėti, kaip policijos tarnybiniame automobilyje sėdintis I.Molotkovas liepia šalia automobilio stovėjusiai policijos pareigūnei sėsti į mašinos vidų.

„Sėsk į mašiną, užtaisiau ginklą“, - perspėjo I.Molotkovas.

Pareigūnė kurį laiką ragino I.Molotkovą apsiraminti. Netrukus iš komisariato pastato prie automobilio grįžęs jos partneris, supratęs situaciją, įbėgo į policijos patalpas, juo pasekė ir policijos pareigūnė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

AK

As nesuprntu, kam ta policija, jei del jos tiek nemalonumu Vidaus reikalu ministerijai. Tai paleidzia vezusi kalini, tai girti svaistosi gatvese, tai sautuvus, kaip saukstus palieka bet kur, tai saudo del"netsargumo" i beginklius zmones. Tiksliau saudo kur papuola ir masinoje gale sedinti keleivi. Gal juos pakeisti salies savanoriais saugoti musu ramybe. Bet dabar juokesi visi salies gyventojai, skaitydami spaudos informacija. Cia dar ne viska isvardinau. Yra ir daugiau.

To supistam

Paprastiems zmonems kaip mes tai ziauru. Bet policija tam yra, kad issisuktu is visokiu situaciju profesionaliai, o ne begtu. Beje pagarba policininkei

Supistam

Pažiūrėčiau ant kiek šlykštu būtų kai tau beždžionė įremtų automatą į rūrą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS