Kalintis R. Kurlianskis apskundė jam skirtą nuosprendį „MG Grupės“ byloje | kl.lt

KALINTIS R. KURLIANSKIS APSKUNDĖ JAM SKIRTĄ NUOSPRENDĮ „MG GRUPĖS“ BYLOJE

Laisvės atėmimo bausmę atliekantis buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) apskundė jam paskelbtą nuosprendį.

R. Kurlianskis šiuo metu kalėjime atlieka šešerių metų laisvės atėmimo bausmę už korupcinius nusikaltimus.

LAT pranešė, kad antradienį paduotu kasaciniu skundu prašoma panaikinti Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžio dalį, kuria R. Kurlianskis pripažintas kaltu ir nuteistas dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Prašoma palikti galioti 2022 metais priimtą Vilniaus apygardos teismo išteisinamąjį nuosprendį.

Pernai lapkritį nuosprendį apskundė ir R. Kurlianskio advokatas Simonas Slapšinskas. Jis prašo panaikinti klientui paskelbtą Apeliacinio teismo nuosprendį ir taip pat palikti galioti pirmos instancijos skirtą išteisinimą.

Buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) viceprezidentą R. Kurlianskį pernai lapkritį Apeliacinis teismas nuteisė už korupcinius nusikaltimus ir skyrė jam laisvės atėmimą šešeriems metams bei daugiau nei 18,8 tūkst. eurų bauda.

Jam taip pat penkeriems metams atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuose, žiniasklaidos priemonėse.

Bylos duomenimis, kyšiai politikams buvo perduodami ir grynaisiais, ir kaip parama viešosioms įstaigoms, papirkimu palaikytas net kvietimas į televizijos laidą. Apeliacinis teismas kyšiu tuometiniam Seimo nariui Eligijui Masiuliui pripažino ir visuomenėje garsiai nuskambėjusį degtinės butelį bei butelio dėžutę su joje buvusiais pinigais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Manau, kad

Neišleis jo. Kol jis įkalintas, vien kalėjimo sargai, apsauginiai susirinks tiek iš jo pinigų, kad namus pasistatys gerose vietose ir sau, ir kelioms meilužėms. Jei jis ten nemokės, kiek nustatyta už ką susimokėti, negyvai jį nutarkuos, nes labai panašus į moterytę.

pardon,

Vo tau ir zydelis aferistas,

be logikos

nusikalstama veikla (korupcija) nori užsiiminėti, bet sėdėti kandis nenori

SUSIJUSIOS NAUJIENOS