Klastotę pasieniečiams pateikęs vilkiko vairuotojas uždarytas į areštinę | kl.lt

KLASTOTĘ PASIENIEČIAMS PATEIKĘS VILKIKO VAIRUOTOJAS UŽDARYTAS Į AREŠTINĘ

  • 1

Šalčininkų punkte Tribonių pasieniečiai sulaikė vilkiku iš Lietuvos vykusį Baltarusijos pilietį. Užsienietis patikrai pateikė, įtariama, savo šalies vairuotojo pažymėjimo klastotę.

Vėlų sekmadienio vakarą Šalčininkų kontrolės punkte dirbę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio vilkiko „Volvo FH“ ir prie jo prikabintos puspriekabės „Schmitz SKO 24“ dokumentus. Abi transporto priemonės buvo pažymėtos rusiškais registracijos numeriais.

Patikros metu vairuotojas, 28-erių Baltarusijos pilietis, pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus, o štai jo ištiestas baltarusiškas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

VSAT pareigūnai užsienietį sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą vyrui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Vilkiką su puspriekabe Tribonių pasieniečiai perdavė kartu vykusiam vairuotojo tautiečiui, kuris turėjo visus tvarkingus dokumentus ir teisę vairuoti sunkiasvorę transporto priemonę.

Praėjusią savaitę Šalčininkų kontrolės punkte pasieniečiai iš viso užfiksavo penkis atvejus, kuomet per sieną vykę transporto priemonių vairuotojai mėgino pasinaudoti įvairiomis klastotėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kopustas.

Nu ir durneliai, ir dar taip durnai ikliuvo, tai ka tas kitas vairuotojas veike tuo metu kai zinojo jog siena ant nosies, mano nuomone jis Drocino sasyska.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS