Kurą degalinėse vogę du vilniečiai sės už grotų | kl.lt

KURĄ DEGALINĖSE VOGĘ DU VILNIEČIAI SĖS UŽ GROTŲ

  • 2

Vilniaus miesto apylinkės teismas kurą degalinėse vogusius du vilniečius pripažino kaltais ir skyrė jiems laisvės atėmimo bausmes, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

A. B. skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė, jo bendrininkas R. Š. sės už grotų vieneriems metams ir trims mėnesiams, jie taip pat turės atlyginti degalinių patirtą žalą.

Kadangi A. B. tyčinius nusikaltimus padarė jau būdamas teistas už vagystes, jį teismas pripažino recidyvistu ir skyrė griežtą bausmę.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, du sostinės gyventojai, iš anksto turėdami tikslą degalus perparduoti, 2018 metų balandžio-liepos mėnesiais atvažiuodavo į Vilniaus bei Vilniaus rajono degalines ir automobilių bakus pripildavo benzino, kai kada – ir iš anksto paruoštas talpas pripildydavo dyzelino, ir, nesumokėję už kurą, iš degalinės išvažiuodavo.

„Vyriškiai į degalines atvykdavo atskirai arba kartu, nusikalstamai veikai vykdyti naudojo ne tik savo, bet ir skolintus automobilius. Pavogtą kurą jie perpardavinėjo savo namų kiemuose įvairiems asmenims, dalį kuro pasilikdavo savo reikmėms“, – rašoma pranešime.

Vyriškiai į degalines atvykdavo atskirai arba kartu, nusikalstamai veikai vykdyti naudojo ne tik savo, bet ir skolintus automobilius. Pavogtą kurą jie perpardavinėjo savo namų kiemuose.

Nustatyta, kad per keturis mėnesius A. B. įvykdė 91 kuro vagystę, o R. Š. degalus pavogė 28 kartus. Tokiu būdu įvairių tinklų degalinėms A. B. padarė daugiau nei 10 tūkst., o R. Š. – 3,4 tūkst. eurų žalą.

„Teismas, atidžiai įvertinęs baudžiamosios bylos aplinkybes, konstatavo, kad vyriškiai tyčiniais, sistemingais ir tęstiniais veiksmais degalinių tinklams padarė materialinę žalą, nuo kurios taikoma baudžiamoji atsakomybė“, – pranešime cituojamas Vilniaus apylinkės prokuroras Ričardas Kubilius.

„Vyriškiai kiekvienu atveju siekė prisipilti kuro tiek, kad neviršytų 150 eurų sumos, ir buvo įsitikinę, kad jiems gresia tik baudos už administracinius nusižengimus“, – teigė jis.

Pasak prokuroro, ikiteisminio tyrimo metu buvo įvertintas vagysčių sistemiškumas, intensyvumas, kitos aplinkybės bei visi epizodai sujungti į vieną tęstinę nusikalstamą veiką.

Teismas kaip nusikaltimo padarymo priemonę konfiskavo ir A. B. priklausantį automobilį „Honda Civic“.

Tuo metu R. Š., kaip teigia prokuratūra, ne kartą buvo baustas administracinėmis nuobaudomis – baudomis, tačiau paskirtų baudų jis nemoka, nuo teismo pasislėpė, kas teismui leido pagrįstai manyti, kad bausmės tikslai bus įgyvendinti R. Š. skyrius laisvės atėmimo bausmę vieneriems metams ir trims mėnesiams.

Šis Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Graudu dėl

To,kad užmušus su auto žmonės lygtinai, o iš turtuolių verslininkų pavogus lašus kuro kalėjimą. Matosi, kad ponų verslininkų interesai ginami geriausiai, kaip tik galima. O ubagai lai užsi.....

reksas

jeigu skusis dosnus prokuroras dar daugiau tegu dadeda nepagailek prokurore dadek antra tiek juk praso ir duok

SUSIJUSIOS NAUJIENOS