LGBTQ renginys prie Seimo: policija tiria skundus dėl vėliavos išniekinimo ir pareigūnų veiksmų | kl.lt

LGBTQ RENGINYS PRIE SEIMO: POLICIJA TIRIA SKUNDUS DĖL VĖLIAVOS IŠNIEKINIMO IR PAREIGŪNŲ VEIKSMŲ

  • 31

Po LGBTQ bendruomenės renginio prie Seimo praėjusią savaitę, policija gavo du skundus – dėl galimo policijos neveikimo ir dėl LGBTQ vėliavos išniekinimo.

Apie tai policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ketvirtadienį sakė per nuotolinį susitikimą su Lietuvos socialdemokratų frakcija.

Anot R. Požėlos, vieną skundą pateikė Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, kitą – Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko. Šiuo metu dviejose policijos institucijose atliekamas informacijos patikslinimas.

„Policijos imunitetas yra gavęs T. V. Raskevičiaus skundą dėl galimo policijos neveikimo. Imuniteto valdyba atlieka informacijos patikslinimą, pirmadienį paskutinis terminas, kuomet bus priimtas vienas ar kitas sprendimas dėl pareigūnų veiksmų“, – sakė R. Požėla.

Anot jo, kitas tyrimas šiuo metu atliekamas Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl galimo LGBT vėliavos išniekinimo. Prokuratūra vertina, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Praėjusią ketvirtadienį Gėjų lyga prie Seimo rengė mitingą, ragino keisti nepilnamečių apsaugos įstatymą. Susirinkus maždaug dešimčiai dalyvių, mitingą sutrikdė prieš LGBT bendruomenę nusiteikę asmenys.

Į protestą atėjo kelios dešimtys žmonių su Lietuvos vėliavomis, prieštaraujančių protestui. Vienas iš jų – riaušių byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

A. Kandrotas vėliau perėjo per ant žolės ištiestą LGBTQ vaivorykštės spalvos vėliavą.

Nors mitingo organizatoriai kreipėsi į pareigūnus, kad jie būtų išprašyti, pareigūnams tinkamai nereagavus mitingą teko nutraukti.

Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas Artūras Rudomanskis per mitingą teigė manantis, kad protestas parodė teisėsaugos institucijų neveiksnumą.

„Po renginio turėjome situacijos aptarimą su kolega, Vilniaus apskrities komisariato vadovu, išsakiau tam tikrus pastebėjimus dėl renginio. Tikrai labai skaidriai, labai aiškiai kolegos atsakys į klausimus, ar yra pareigūnų veiksmuose tarnybinių, drausminių pažeidimų“, – sakė policijos komisaras.

Anot jo, su LGBT bendruomene policija palaiko gerus santykius, supranta jų patiriamas įtampas dalyvaujant renginiuose.  

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

elena

isniekinti galima tik valstybine veliava o ka ji jau tapo valstybine

Sovietai terorizavo

LGBT TERORIZUOJA ZMONIJA. Pasaulio mazumos yra problema pasaulyje

Kkkkkk

Kaip tie pyd arastai nervina, patys raunasi, gauna ko nusipelne, o po to verkia ir teisinasi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS