Iš ligoninės pabėgusi koronavirusu užsikrėtusi moteris išgirdo skirtą bausmę | kl.lt

IŠ LIGONINĖS PABĖGUSI KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTUSI MOTERIS IŠGIRDO SKIRTĄ BAUSMĘ

  • 9

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo koronavirusu užsikrėtusios ir iš Santaros klinikų pabėgusios moters bylą. Ji pripažinta kalta dėl kovos su epidemijomis ir užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo. Atsižvelgiant į tai, bėglei paskirta bausmė – du mėnesiai viešųjų darbų.

Vilniaus apygardos prokuratūros ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą rašytinio proceso tvarka išnagrinėjęs teisėjas Olegas Zaicevas nutarė skirti moteriai dviejų mėnesių trukmės viešuosius darbus. Bausmės terminas nuo trijų mėnesių buvo sumažintas iki dviejų, nes kaltinamoji pripažino savo kaltę.

„Teisėjas bylą nagrinėjo be kaltinamosios skirdamas baudžiamąjį įsakymą. Ji turi teisę per 14 dienų nuo teismo baudžiamojo įsakymo gavimo dienos paduoti Vilniaus miesto apylinkės teismui prašymą reikalaudama surengti bylos nagrinėjimą teisme“, – portalo žurnalistams sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Jei pastarasis sprendimas nebus apskųstas, iš Santaros klinikų pabėgusi koronavirusu užsikrėtusi moteris turės visuomenės labui dirbti 20 valandų per mėnesį – iš viso du mėnesius.

Primename, kad 1979 metais gimusi moteris iš Santaros klinikų pro palatos langą pabėgo balandžio 7 dienos pavakarę. Nepraėjus nė valandai nuo pabėgimo policija bėglę surado jos bute. Teigiama, kad moteris į namus važiavo viešuoju transportu ir taip sukėlė pavojų užsikrėsti virusu kitiems.

Dar prieš įvykį infekcinių ligų centre iš moters buvo paimtas ėminys dėl koronaviruso, kurio rezultato ji turėjo laukti palatoje. Kaip vėliau paaiškėjo, tyrimo rezultatas buvo teigiamas

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Molis

Idiotai , ką daugiau ir pasakyti !

Rolis

Prieme istatyma iki 5 metu kalejimo o cia 40 val pasismaukyti

Bugudu

KLASĖS IEŠKINYS PRIEŠ LIETUVĄ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS