Liudytoja: R. Kurlianskis norėjo, kad „Mitnija“ laimėtų statybos konkursą | kl.lt

LIUDYTOJA: R. KURLIANSKIS NORĖJO, KAD „MITNIJA“ LAIMĖTŲ STATYBOS KONKURSĄ

Buvusi „Vilniaus prekybos“ valdybos pirmininkė ir laikinoji direktorė Jolanta Bivainytė teismui patvirtino, kad buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis norėjo, jog  koncerno statybų įmonė „Mitnija“ laimėtų 13-14 mln. eurų vertės ofiso ir „Maxima“ prekybos centro statybų konkursą Naugarduko gatvėje Vilniuje.

„Diana Dominienė pasakė, kad jos pažįstamas R. Kurlianskis norėtų, kad „Mitnija“ laimėtų konkursą. Ta informacija buvo tiesiog mano žiniai pasakyta“, – Vilniaus apygardos teismo posėdyje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje sakė liudytoja J. Bivainytė.

Pasak J. Bivainytės, D. Dominienė, kuri yra „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamų holdingų vadovė, tuomet jos neprašė atlikti kokių nors veiksmų dėl statybų konkurso.

Teisėja Nijolė Žimkienė liudytojos klausė, kodėl būtent jai buvo užsiminta dėl šio konkurso.

„Aš tą žinią priėmiau kaip pasidalinimą, mes keičiamės informacija, tai svarbu versle“, - sakė J. Bivainytė. Ji tikino R. Kurlianskį žinojusi kaip D. Dominienės pažįstamą.

Diana Dominienė pasakė, kad jos pažįstamas R. Kurlianskis norėtų, kad „Mitnija“ laimėtų konkursą.

„Maxima LT“ biurų pastato ir parduotuvės statybų konkursas vyko 2015 metais, jame dalyvavo 5-6 įmonės, o laimėtoja buvo pasirinkta „Mitnija“, su kuria 2016-ųjų pradžioje pasirašyta 15 mln. eurų vertės sutartis. Statybos darbai baigti 2017 metų pradžioje.

„Mitnija“ savo interneto tinklapyje skelbia, kad „Maxima LT“ yra jos ilgalaikė klientė, su kuria bendradarbiaujama nuo 2003 metų, kai buvo pastatytas prekybos centras „Hyper Maxima“ Savanorių prospekte Kaune. „Mitnija“ nurodo „Maxima“ parduotuves taip pat pastačiusi Vilniuje, Telšiuose, Mažeikiuose, Kretingoje, kituose šalies miestuose.

Be to, „Mitnija“ taip pat yra laimėjusi N. Numavičiaus kontroliuojamos nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „M.M.M. projektai“ užsakymų.

Pernai gegužę paskelbtose Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadose teigiama, kad „Vilniaus prekybos“ vadovai siekė užsitikrinti koncerno „MG Baltic“ vadovų palaikymą ir pasinaudoti koncerno įtaka VMI. Pasak dokumento, „MG Baltic“ padėjo „Vilniaus prekybai“ išvengti mokestinių prievolių, kurių suma gali siekti milijonus eurų.

D. Dominienė pernai gruodį buvo apklausta Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT), kaip liudytoja politinės korupcijos byloje ji buvo apklausta ir 2016-ųjų gegužę. Tuomet STT pareigūnai D. Dominienės darbo kabinete, automobilyje ir namuose atliko kratas.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Tarp tokių sprendimų minimos ir Pelno mokesčio įstatymo pataisos, apie kurias J. Bivainytė teisme teigė nežinanti.

„Nieko nežinau,“– į prokuroro Justo Lauciaus klausimą dėl pelno mokesčių įstatymo pataisų trečiadienį teisme atsakė J. Bivainytė.

Byloje, be R. Kurlianskio, E. Masiulio ir Š. Gustainio taip pat kaltinamas eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta ir teigia, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vagiu-tevas

as i Kurlianska ziureti negaliu,jis vagiu-vagis, prarades sazine,zmogiskuma,kaip ji dar zemele nesioja,ateis jam juoda diena ,kiek jis zalos lietuvai pridare,

Kaminkretys

Dvi privačios kompanijos derisi, koks kieno reikalas nesuprantu ar ,,Vilniaus prekybą,, jau nacionalizavo. Labai kvailas straipsnis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS