Masiškai vagia automobilių numerius, o policija – bejėgė? | kl.lt

MASIŠKAI VAGIA AUTOMOBILIŲ NUMERIUS, O POLICIJA – BEJĖGĖ?

  • 25

Masinė vagystė viename Vilniaus mikrorajonų – dešimtys gyventojų savaitgalį pasigedo savo automobilių valstybinių numerių, praneša LNK.

Plačiau papasakojo vienas iš nukentėjusiųjų Paulius.

– Suprantu, kad ryte radote savo automobilį be numerių. Kokios būtų pagrindinės prielaidos tokiai vagystei?

– Iš to, ką matome, visur buvo vagiama po vieną lentelę. Ir pas mane tas pats – gale lentelė nuimta, o priekyje palikta. Ir kitur daug kur vagia po vieną lentelę, jei būna užsienietiški numeriai ar šiaip kokios įdomesnės kombinacijos. Manau, kad priežastis paprasta – jaunuoliai užsiima chuliganizmu.

– Vadinasi, dar buvo atsirenkama, ne kiekvienas numeris tiko. Vogė tik įdomesnius numerius?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Taip, tikrai. Iš to, ką vaizdo medžiagos užfiksavo, tai du jaunuoliai buvo atėję į kiemą. Jie pirmiausiai nuplėšė mano numerius, paskui apėjo keletą kitų automobilių, su žibintuvėliu pasišvietė ir apsižiūrinėjo numerius.

– Taip išeina, kad jie sau komfortiškai darbavosi, apsižiūrinėjo, nesiskubino niekur. Kaip jie pateko į teritoriją? Kaip suprantu, teritorija yra aptverta.

– Vartai buvo uždaryti. Jie net nebandė jų atidarinėti. Jie tiesiog peršoko tvorą ir taip pateko.

– Nuostoliai yra ne tik tai, kad automobilis šiuo metu negali dalyvauti eisme, bet ir tai, kad tie numeriai buvo ypatingos vertės, tiesa?

– Taip. Kai kurie numeriai tikrai turi didelę vertę. Vienam žmogui buvo pavogti rudi istoriniai numeriai. Tokių numerių šiuo metu net nebegamina, todėl surasti tokius numerius rinkoje gali kainuoti ir 500 eurų ar net daugiau. Tokie žmonės nukentėjo labiausiai. Paprastų kombinacijų yra labai daug ir „Regitra“ jas atgamina pirmą kartą nemokamai. O tiems, kurie turėjo ypatingas kombinacijas, nuostoliai gali siekti kelis šimtus eurų.

– Ar dažnai tokie atvejai pasitaiko šiame mikrorajone? Galbūt ši kaimynystė yra nesaugi?

– Kaimynystė labai saugi, todėl visiems gyventojams yra šokas. Tokie dalykai nutiko pirmą kartą.

Toliau kalbėjo Šnipiškių gyventojas Aivaras.

– Kada pastebėjote, kad numerio nebėra?

– Pastebėjau šeštadienį. Numeris nuimtas buvo naktį iš penktadienio į šeštadienį. Dabar išaiškėjo, kad vagystė vyko apie antrą ar trečią valandą nakties. Žmonės pastebėjo du įtartinus tipus. Netgi buvo kviesta policija. Tačiau atvažiavusi policija pasisukinėjo keletą minučių ir išvažiavo. Viskas tuo ir pasibaigė. Galvojau, kad man vienam taip nutiko. Pagalvojau, kad reikia parašyti į mūsų rajono grupę. Tada žmonės pradėjo rašyti, kad ir pas juos nėra numerių. Paaiškėjo, kad pas daug ką nėra tų numerių. Pasiėmęs šunį ryte išėjau pasivaikščioti. Praėjau porą gatvių ir pavyko nufotografuoti virš dešimt automobilių be numerių.

Netgi buvo kviesta policija. Tačiau atvažiavusi policija pasisukinėjo keletą minučių ir išvažiavo. Viskas tuo ir pasibaigė.

– Tai ta geografija yra platesnė nei vien Giedraičių gatvė? Vagystės apėmė keletą gatvių?

– Kai žmonės pradėjo bendrauti toje grupėje, paaiškėjo, kad numerių trūksta nuo Mindaugo tilto per visą Rinktinės gatvę, per visą Giedraičių gatvę. Jau yra užfiksuota virš 20 atvejų, bet įtariu, kad jų bus gerokai daugiau, nes žmonės atostogavo, nematė.

– Ar kreipėtės į pareigūnus ir kokia buvo jų reakcija?

– Iš karto skambinau bendruoju pagalbos numeriu 112. Deja, bet reakcija buvo tokia, kad pareigūnai nevažiuos į įvykio vietą, nes turi daug iškvietimų. Leido man suprasti, kad jie neketina atvažiuoti. Aš taip pat užpildžiau pareiškimą e.policijoje. Tačiau suprantu, kad ir ten nieko neišsispręs, kadangi nuostolis labai mažas. Ten reikia užpildyti, kokia yra padaryta žala, o numeris kainuoja iki 10 eurų. Tikėtina, kad ta byla bus labai greitai uždaryta.

– Kaip manote, kokiu tikslu tie numeriai bus panaudoti?

– Labai panašus įvykis buvo prieš tris savaites. Buvo nuplėšta daug numerių Šnipiškėse. Tačiau žmonės vėliau rado išmestus tuos numerius netoli „Siemens“ arenos. Gali būti, kad išmetė, nes išsigando policijos, gali būti, kad šiaip išmetė. Šį kartą numeriai nebuvo rasti. Gali būt, kad bus daromi nusikaltimai su jais.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

to to faktas

kabinasi kad toks tvirtinimas gali iškreipt vaizdą. Ir radars neperskaito. Tiesos yra. Tokio numerio Vilniaus oro uosto aikštelė neperskaitė. Nei išvažiuot nei sumokėt. Teko nelabai mandagiai pašnekėt nurodytu telefonu tada išleido. Kas dėl vogimo - tą kniedę suktukas per porą sekundžių nugręžia.

lnk

O kur kd žurnalistai???

to Faktas

Asiliuk kas tau trukdo ir dabar kniedyti numerius? Ir prie ko cia policija jei nepraeini tech apziuros ivares varztus kumscio dydzio??? Visa laika kniediju, daug metu! Yra spalvotos kniedes, ivaryk jas ne ant raides ar skaiciaus ir vualia!!! Ar siaip durnas ar tiesiog nesusigaudai????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS