Vaikų prievartautojas su medicinine kauke laukia teismo | kl.lt

VAIKŲ PRIEVARTAUTOJAS SU MEDICININE KAUKE LAUKIA TEISMO

  • 2

Teismui perduota Vilniuje ir Lentvaryje mergaites puldinėjusio vyro byla.

Kaip pranešė prokuratūra, mažametes bei nepilnametes mergaites puolęs ir seksualiai prievartauti kėsinęsis 35 metų vyras šiuo metu yra suimtas ir laukia bylos nagrinėjimo teisme.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje sostinės gyventojas A. V. kaltinamas pasikėsinimu seksualiai prievartauti nepilnamečius ir mažamečius asmenis, mažamečio asmens seksualiniu prievartavimu, nesunkiu sveikatos sutrikdymu ir pasikėsinimu apiplėšti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. V. nuo 2022 metų rugsėjo pabaigos iki 2023 metų balandžio, Lentvaryje ir Vilniuje užpuolė ir kėsinosi seksualiai prievartauti septynias mažametes ir nepilnametes mergaites, vieną pilnametę merginą, vieną nepilnametę merginą bandė apiplėšti.

Nukentėjusiąsias jis dažniausiai užpuldavo užsidėjęs medicininę kaukę, grasindamas peiliu ar žirklėmis panaudoti fizinį smurtą. Vieną mažametę jis seksualiai išprievartavo.

Savo ketinimų tenkinti lytinę aistrą su kitais mažamečiais ir nepilnamečiais asmenimis A. V. nebaigdavo dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių – užpulti asmenys pradėdavo šauktis pagalbos, priešinosi. Apiplėšti nepilnametės merginos jam nepavyko dėl to, kad nukentėjusioji neturėjo pinigų.

A. V. kaltinamas ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu – dėl jo nusikalstamų veiksmų visos mažametės ir nepilnametės nukentėjusiosios patyrė stiprų išgąstį.

Pasak prokuratūros, ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių A. V. kaltę, tačiau pats kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta. A. V. atsakomybę sunkina tai, kad anksčiau jis jau buvo teistas už seksualinio pobūdžio nusikaltimus, naujas nusikalstamas veikas jis pradėjo daryti dar neatlikęs visos jam skirtos bausmės.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Griežčiausia A. V. gresianti bausmė už mažamečio asmens prievartavimą bei kėsinimąsi tai padaryti – tai laisvės atėmimas iki trylikos metų.

Baudžiamasis kodeksas už pasikėsinimą išprievartauti nepilnametį asmenį numato griežčiausią 10 metų laisvės atėmimo bausmę, už pasikėsinimą apiplėšti – laisvės atėmimą iki septynerių metų, už nesunkų sveikatos sutrikdymą – laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ji

Paleidimu istatyme turetu buti tokiem.padaram.jjokiu.paleidimu neturetu buti anksciau taiko.arba i durnyna iskart juos visam gyvenimui arba priverstine kastracija

Meslita

Sodinti debilą ir kuo greičiau. Kaip seimo iškrypėlis, dar ne kameroje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS