„MG Baltic“ byla: P. Narkevičius sako, kad spaudimo dėl pataisų nepatirdavo | kl.lt

„MG BALTIC“ BYLA: P. NARKEVIČIUS SAKO, KAD SPAUDIMO DĖL PATAISŲ NEPATIRDAVO

Buvęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Petras Narkevičius teisme tvirtino, kad eidamas šias pareigas nepatirdavo spaudimo svarstant kokias nors įstatymų pataisas.

Šiuo metu žemės ūkio viceministru dirbantis politikas trečiadienį liudijo koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje.

„Apskritai Seime, kai aš buvau komiteto pirmininku ar šiaip Seimo nariu, tai visokių šnekų, visokių dalykų (buvo), bet kad mane kažkas spaustų ar reikalautų, tikrai nuoširdžiai sakau, to nebuvo“, – Vilniaus apygardos teisme sakė P. Narkevičius.

Jis liudijo dėl byloje kaltinamo buvusio bendražygio iš Darbo partijos Vytauto Gapšio galimo poveikio, Biudžeto ir finansų komitete 2015 metais svarstant Vartojimo kreditų įstatymo ir Pelno mokesčio įstatymo pataisas.

Teisėsauga įtaria, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per politikus neteisėtai siekė palankios Vartojimo kreditų įstatymo pataisos priėmimo ir pakeisti Pelno mokesčio įstatymo formuluotes, įsigaliojimo datą.

Klausiamas, kaip bendravo su savo frakcija apie priimamus sprendimus, P. Narkevičius teigė kolegas tiesiog informuodavęs: „Aš pasakydavau, kad Biudžeto ir finansų komitete balsų dauguma priėmėme vienokį, kitokį ar trečiokį sprendimą. O frakcija reaguodavo.“

P. Narkevičius tvirtino, kad ne visi Seimo BFK priimami sprendimai atitikdavo Darbo partijos frakcijos lūkesčius ir jis sulaukdavo priekaištų. Pasak politiko, tai normalu, nes jis stengdavosi atstovauti visoms suinteresuotoms pusėms.

Jis sakė neatsimenantis, ar į komiteto sprendimus dėl įstatymų, susijusių su pelno mokesčiu ar vartojimo kreditais, kaip nors reaguodavo V. Gapšys.

„Jeigu taip kažkur praeinant kažkas kažką pasakė, tai aš neužfiksavau“, – kalbėjo politikas.

„Tikrai negaliu pasakyti nieko, nes nieko tokio nebuvo“, – teigė jis.

P. Narkevičius Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku dirbo 2015 – 2016 metais. Šią savaitę jis paskirtas žemės ūkio viceministru kaip Lietuvos socialdemokratų darbo partijos atstovas.

R. Kurlianskis įtariamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ V. Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

P. Narkevičiaus apklausa vyksta trečiadienio rytą, popiet bus apklausti dar du liudytojai Jūratė Laurikėnaitė ir Paulius Jonikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

juk

tai sionistu ikurtas baltfinansinis vagiu tinklas soroso remiamas tai reali prielaida.?

Na žinoma kad

nepatirdavo, jis pats su nekantrumu laukdavo kada kas ir už kiek ko nori

Ula

Negi vagys ims ir pasakys kad pavogė?Nebūkit naivuoliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS