Muitinės pareigūnai Vilniaus rajone rado 12 tonų baltarusiškos degtinės | kl.lt

MUITINĖS PAREIGŪNAI VILNIAUS RAJONE RADO 12 TONŲ BALTARUSIŠKOS DEGTINĖS

  • 3

Pirmadienį Vilniaus rajone Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai aptiko pogrindinį alkoholio sandėlį, jame rado maždaug 12 tonų nelegalios baltarusiškos degtinės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis, sulaikytas Vilniaus gyventojas, įtariamas didelio kiekio nelegalių svaigalų laikymu ir jų realizavimu, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pasak pranešimo, turėdami informacijos, kad Vilniaus rajone, Mickūnų miestelyje, gali būti sandėliuojamas nelegalus alkoholis, pareigūnai pirmadienį patikrino nurodytą vietovę.

Viename iš sandėlių aptikta krovininio vilkiko puspriekabė, pilna dėžių su baltarusiška degtine „Mara“ be banderolių. Ten pat stovėjo ir mikroautobusas „Volkswagen Caravelle“, jame irgi rasta 600 butelių minėtos degtinės.

Iš viso sandėlyje, pirminiais pareigūnų vertinimais, buvo iki 12 tūkst. litrų svaigalų, jų vertė su mokesčiais – apie 150 tūkst. eurų. Sulaikytų svaigalų kiekis dar bus tikslinamas.

Alkoholio mėginiai perduoti Muitinės laboratorijos ekspertizei.

Taip pat sulaikyti sandėlyje buvę du vyrai, abu – vilniečiai, vienas jų įtariamas pardavinėjęs alkoholį, o antram priklausė minėtas mikroautobusas su jau nusipirkta degtine. Pirmasis iš jų vėliau sulaikytas dviem paroms, antrasis po apklausos paleistas.

Pareigūnų manymu, toje vietoje buvo šešėlinis alkoholio prekybos ir paskirstymo taškas, iš kurio dideliais kiekiais prekiauta nelegaliais svaigalais.

Šiemet Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai pradėjo šešis ikiteisminius tyrimus dėl nelegalaus alkoholio ir sulaikė 27 tonas svaigalų, kurių vertė 250 tūkst. eurų.

Pernai sulaikyta 7,5 tonos svaigalų, pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai.

GALERIJA

  • Muitinės pareigūnai Vilniaus rajone rado 12 tonų baltarusiškos degtinės
  • Muitinės pareigūnai Vilniaus rajone rado 12 tonų baltarusiškos degtinės
Muitinės kriminalinė tarnybos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

dėdė Ignas

Tai kur nukeliaus ta degtinėlė? Siūlau perduoti kareiviams, Naujųjų Metų sutikimui. Tegul atsipalaiduoja kareivėliai.

ogi

bus linksmi NM kaip sako rusai /more po koleno/ ===

memel

jau degtine matuojama ne litrais o tonomis....o idomu stiklo tara iseleminavo is svorio??/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS