Muitininkai sulaikė kriaukles iš Afrikos | kl.lt

MUITININKAI SULAIKĖ KRIAUKLES IŠ AFRIKOS

  • 6

Vilniaus oro uoste muitininkai sulaikė lietuvio G.J. parsivežtas kriaukles iš Pusiaujo Gvinėjos. Nemažą kriauklių kiekį - 1,5 kilogramo - vyras vežėsi asmeniniame bagaže.

Pareigūnai trečiadienį kriaukles sulaikė vadovaudamiesi Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos (CITES) konvencija bei atsižvelgdami į faktą, jog keliautojas neturėjo specialaus leidimo gabenti egzotiškus suvenyrus, skelbia Muitinės departamentas.

Lietuvos muitinė primena, jog siekiant išsaugoti nykstančias pasaulio laukinės faunos bei floros rūšis, 1973 metais Vašingtone buvo pasirašyta CITES konvencija. Pagrindinė šios konvencijos nuostata - tarptautinė prekyba laukiniais gyvūnais ir augalais neturi grėsti jų išlikimui.

Pasaulio muitinėms buvo pavesta vykdyti tarptautinės prekybos nykstančiais augalais bei gyvūnais ar jų dalimis kontrolę, jų gabenimo teisėtumą per valstybių sienas teisėtumą.

Šiemet, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į daromą žalą laukinei gamtai, Pasaulio muitinių organizacija (PMO) kovo 3-iąją ragina minėti Pasaulio laukinės gamtos dieną. Šios dienos, kuri 2014 m. bus minima pirmąkart, tikslas – atkreipti dėmesį į laukinės floros ir faunos apsaugą, skatinti susimąstyti dėl nejautrios, o dažnai ir nusikalstamos veiklos gamtai vykdymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

xxx

nu jau visko gana... Tiketina,kad sis turistas buvo i kranta ismestu, senu kriaukliu zudikas !!! Nei juoktis, nei verkti..

lytas

Jei čia fauna ir nykstanti tai kaip ji išleido iš tos valstybės,o musu kažkuriam pilipukui gal patyko tie žvinai.

zenonas priekuliskis

Kur cia matot fauna ar flora. Zmogus prisirinko is siukslyno beverciu kriaukliu ir darot sau. Neturit apie jas nei menkiausio supratimo. Zmona vaziavo i Kijeva. Galvojo gal nebus ko ten valgyti. Isidejo gabaliuka lasinuku. Po poros dienu griztant,lietuvaiciai muitininkai ateme apie 200 gr. lasinuku. Maras yra maras. Baltarusiai neateme lietuvisku, tai savi ateme. Ne ten rodot savo darbo rezultatus. Baikit juokint zmones ir vaidinti demokratine teisine valstybe.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS