Muitininkus nustebino puikiai pažįstamas kontrabandininkas: dviratyje – cigaretės | kl.lt

MUITININKUS NUSTEBINO PUIKIAI PAŽĮSTAMAS KONTRABANDININKAS: DVIRATYJE – CIGARETĖS

  • 0

Sekmadienį pasieniečiai demaskavo tris asmenis – automobiliu važiavusį šeimyninį duetą ir dviratininką – mėginusius į Lietuvą nelegaliai įvežti cigarečių iš Baltarusijos. Rūkalų slėptuvės buvo įrengtos transporto priemonėse.

Šumsko pasienio kontrolės punkte VSAT pareigūnai sulaikė vilniečio vairuojamą automobilį, kuriame buvo įrengta kontrabandinių cigarečių slėptuvė. Joje iš Baltarusijos mėginta įvežti daugiau kaip 4,5 tūkstančio pakelių kontrabandinių rūkalų.

Sekmadienio vidurdienį pasieniečiai patikrino į Lietuvą vykusio 28-erių vilniečio dokumentus. Kartu su juo važiavo ir 29-erių žmona.

VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė „Chrysler Town Country“ automobilį vairavusio vyro elgesys, todėl nuspręsta transporto priemonę apžiūrėti detaliau.

VSAT nuotr.

Patikros metu pasieniečiai automobilio dugne aptiko įrengtas slėptuves su rūkalais. Iš slaptų ertmių VSAT pareigūnai ir muitininkai ištraukė 4,690 tūkst. pakelių cigarečių ,,NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tolesnį šio įvykio tyrimą atlieka kolegos muitininkai.

VSAT nuotr.

O vėlyvą tos pat dienos popietę kitoje Lietuvos vietoje, Varėnos pasieniečiams įkliuvo jiems neblogai žinomas dviratininkas, Lenkijos pilietis. Įtardami, kad šis 38-erių metų vyras į Lietuvą iš Baltarusijos tuščiomis niekuomet nevažiuoja, VSAT pareigūnai nutarė kruopščiai patikrinti ir jį, ir net jo dviratį. Ir nesuklydo.

VSAT nuotr.

Dviračio rėme įrengtoje slėptuvėje (išpjautas rėmas, palikta ertmė) rasti šeši ryšulėliai, apvynioti polietileno plėvele. Juose buvo po dvidešimt pavienių baltarusiškų cigarečių „Premier“, iš viso 120 vienetų (tai sudaro šešis standartinius pakelius).

VSAT nuotr.

Lenkijos pilietį, jo dviratį ir surastas cigaretes pasieniečiai perdavė muitinės pareigūnams, kurie toliau tirs šį įvykį.

Šis atkaklusis dviratininkas kovo mėnesį du kartus mėgino prasmukti pro pasieniečius su kuprinėje paslėptomis baltarusiškomis cigaretėmis. Vienu atveju ja nešinas dviratininkas pasuko keleivių tikrinimo salės link. Užsukęs į tualetą, netrukus iš ten išėjo tuščiomis. Ir jau ketino pasukti prie dokumentus tikrinusių VSAT pareigūnų, bet tąsyk buvo sulaikytas. Patikrinus lenko paliktą kuprinę, VSAT pareigūnai rado 214 pakelių trijų pavadinimų cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT nuotr.

Pasieniečiai dviratininką perdavė muitinės pareigūnams. O už valstybės sienos kirtimą ir patikrinimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą lenkui buvo skirtas įspėjimas.

Vos po savaitės, nešinas kuprine, jis mėgino prasmukti į administracines patalpas – prašėsi į tualetą. Tačiau VSAT pareigūnai prieš tai nusprendė patikrinti, kas toje kuprinėje. Kaip pasieniečiai ir tikėjosi, joje buvo baltarusiškų rūkalų – 190 pakelių trijų pavadinimų cigarečių be banderolių. Dėl kontrabandos pradėta nauja administracinė teisena, sulaikytas Lenkijos pilietis ir cigaretės perduotos muitinės pareigūnams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS