Nacistines tatuiruotes teisme demonstravusiam A. Lobovui pradėta administracinė teisena | kl.lt

NACISTINES TATUIRUOTES TEISME DEMONSTRAVUSIAM A. LOBOVUI PRADĖTA ADMINISTRACINĖ TEISENA

  • 14

Riaušių prie Seimo bylos posėdyje trečiadienį nacistines tatuiruotes demonstravusio kaltinamojo Andriaus Lobovo atžvilgiu pradėta administracinė teisena dėl draudžiamų simbolių, BNS ketvirtadienį informavo policija.

„Tam asmeniui pradėta administracinė nusižengimo bylos teisena pagal ANK 524 straipsnio pirmą dalį, tai yra nacistinių, komunistinių simbolių demonstravimą, platinimą“, – BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Apie tai pirmas pranešė portalas „Delfi“.

A. Lobovas trečiadienį vykusiame bylos posėdyje išsirengė iki pusės ir viešai demonstravo tatuiruotes – Adolfo Hitlerio atvaizdą, nacistinę simboliką.

Jis šioje byloje kaltinamas nevykdęs policijos reikalavimų ir raginęs nepaklusti policijos ir Viešojo saugumo tarnybos reikalavimams. Baudžiamojoje byloje taip pat yra užfiksuoti A. Lobovo vieši pasisakymai susirinkusiems į mitingą.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.

Kaltinimui riaušių prie Seimo byloje yra pareikšti 87 asmenims.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

jo

to jo....sitie tai pacefistai ,o tas...snukis psicho

nu

matos kad trenktas ,...feeeeeeeeeeeeeee

Linksmoji Jadzė

Reikia jį į lagerį , pas aktyviuosius homoseksualus :)Pabūtų originalia višta , su Adolfo snukiu papuošta :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS