Naminės degtinės fabrikėlis pagyvenusios poros namuose: ugniagesiams teko griauti sieną | kl.lt

NAMINĖS DEGTINĖS FABRIKĖLIS PAGYVENUSIOS POROS NAMUOSE: UGNIAGESIAMS TEKO GRIAUTI SIENĄ

  • 0

Šalčininkų rajono policijos pareigūnai demaskavo pagyvenusios poros namuose įrengtą naminės degtinės fabrikėlį. 

Balandžio 23 d. apie 14 val. Šalčininkų rajone, Eišiškėse, pas vietiniams gyventojams žinomus kaip nuolat prekiaujančius nelegaliu alkoholiu 65-erių ir 68-erių metų sutuoktinius buvo atlikta krata. Pareigūnai turėjo duomenų, kad sutuoktinių pora ne tik prekiauja nelegaliu alkoholiu ištisą parą, bet namuose turi ir aparatą naminei degtinei gaminti.

Pareigūnams netikėtai apsilankius sutuoktinių namuose ir pasiteiravus, ar turi draudžiamų daiktų, šeimininkė pareiškė, kad nieko neturi. Bendraujant namo šeimininkė staiga puolė pro duris į lauką, taip norėdama įspėti apie atvykusius pareigūnus, tačiau buvo sulaikyta. Netrukus į namus įsiveržė agresyvus šeimininkas su kaltinimais, kad policija be pagrindo trikdo jų ramybę. Pareigūnai vyrą nuramino – policijos pareigūnų darbą jis stebėjo jau sėdėdamas ant kėdutės. Vizualiai apžiūrėjus „verslios“ porelės namus, draudžiamų daiktų nesimatė, tačiau pareigūnai aptiko name papildomą patalpą, kurioje iš lauko pusės buvo įrengtas nedidelis uždengtas langelis. Šeimininkams atsisakius paaiškinti, kas yra toje patalpoje, pareigūnams teko panaudoti laužymo įrangą – išgriovus sieną, joje rastas naminės degtinės „fabrikėlis“, statinėse kunkuliuojantis raugas, stiklainiai su naminuke.

 

 

Paaiškėjo, kad garbaus amžiaus „verslūs“ šeimininkai rodė neeilinius akrobatinius sugebėjimus – tam, kad nelegali alkoholio gamyba ir prekyba vyktų sklandžiai, kaskart į šią patalpą patekdavo pro langelį iš lauko pusės.

Rasta daugiau nei 600 l raugo ir aparatas naminei degtinei gaminti, jam išmontuoti policijos pareigūnai iškvietė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo. Įtariamieji sutuoktiniai sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Jiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Šalčininkų rajono policijos pareigūnai dėkoja gyventojams už pagalbą nustatant nelegalios prekybos atvejus bei ragina būti pilietiškais ir apie vietas, kuriose prekiaujama nelegaliais gaminiais, ar asmenis, užsiimančius neteisėta veikla, pranešti bendruoju pagalbos tel. 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS