Naujienos apie pagrobtą mergaitę: paieška rezultatų nedavė, tėvai neatsiliepė | kl.lt

NAUJIENOS APIE PAGROBTĄ MERGAITĘ: PAIEŠKA REZULTATŲ NEDAVĖ, TĖVAI NEATSILIEPĖ

Ankstų ketvirtadienio rytą policija informavo, kad visą naktį intensyviai vykdyta galimai pagrobtos mergaitės paieška kol kas nedavė užčiuopiamų rezultatų, į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką.

Tyrimo metu iškelta daug versijų, visos jos nuodugniai tikrinamos.

Pasak policijos pranešimo, policija gavo šimtus piliečių pranešimų, informacijos, visa gaunama informacija stropiai tikrinama, pareigūnai dėkoja žmonėms už pilietiškumą.

Vilniaus apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato iki 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

„Į pagalbą pasitelkti ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, bendradarbiaujama su kitomis institucijomis. Peržiūrėta daugybė įvairiose vietose įrengtų vaizdo kamerų, medžiaga analizuojama ir bendrinama su turimais duomenimis“, – rašoma policijos pranešime.

Patvirtinti 100 proc., kad tai tikras pranešimas negalime, kaip ir jo paneigti. Tikriname visas versijas.

Į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis ketvirtadienį BNS sakė, kad surinkta informacija kol kas neleidžia nei patvirtinti, nei paneigti pagrobimo versijos.

„Patvirtinti 100 proc., kad tai tikras pranešimas negalime, kaip ir jo paneigti. Tikriname visas versijas“, – sakė jis.

Prašo atsiliepti vairuotojus ir gyventojus

Pareigūnai toliau prašo atsiliepti vairuotojus, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai. Prašome vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais.

Kontaktinis policijos asmuo: Eglė Šut, tel. Vilniuje 271 5060, arba el. paštu: egle.sut@policija.lt.

Taip pat prašoma Sausio 13-osios g. gyvenančių asmenų, kurie turi bet kokios su įvykiu galimai susijusios informacijos, kurie sausio 15 d. nuo 18.50 val. iki 19.15 val. buvo toje vietoje, kreiptis į policiją. Svarbi bet kokia informacija.

Policija tvirtina, kad žmonių suteikta informacija gali labai pagelbėti tiriant šį rezonansinį atvejį.

„Gyventojai, kurie gyvena Sausio 13-osios gatvėje ir nuo 18.50 val. iki 19.15 val., jeigu vaikščiojo, vedžiojo šunį, žiūrėjo pro langą ir galbūt ką nors keisto pastebėjo, net jeigu žmonėms tai ir neatrodo svarbu, jeigu turi kokios nors informacijos, prašome susisiekti su policija“, – ragino R. Matonis.

Trečiadienį apie 19 val. 14 min. policija gavo pranešimą, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar geltonos) užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Galimą mergaitės pagrobimą mačiusio vaiko mama, vilnietė Rūta naujienų portalui lrt.lt teigė, kad mergaitė viena sėdėjo ant supynių, kai vienas vyras su kauke išlipo iš automobilio ir ją pagriebė. „Ji bandė priešintis, bandė rėkti. Įkišo ją į bagažinę, užklijavo burną ir viskas. Ir sakė, kad nuvažiavo gilyn“, – pasakojo moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

B. B. d.

Paleido vergų valstybėj PLETKA.... Na ir 99,99% patikėjo :-))))))))

Pensininkas

Patikrinti mokyklas, ko truksta klasese ir kur randasi neateje i mokykla vaikai ir bus aisku, ar tikra istorija...

Nepažystamoji

Mano manymu, mergaitė tikrai dingo, bet tėvai neieško, nes galbūt yra išgeriantis ar panašiai ir jiems nerūpi ką veikia jų dukra, todėl įprastai sau sėdi, visų čia nuomonė tokia, kad jau nedingo nedingo, vaikai meluoja o ar jūs žinot? Gal tikrai ta mergaitė dingo juk namie amžinai nesislapstys..Gal tikrai vaikai sako tiesa mes nežinom.čia gerokai tik laiko klausimas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS