Netoli Trakų rasti keturi neteisėtai laikomi šautuvai, šoviniai ir jų dalys, taikikliai | kl.lt

NETOLI TRAKŲ RASTI KETURI NETEISĖTAI LAIKOMI ŠAUTUVAI, ŠOVINIAI IR JŲ DALYS, TAIKIKLIAI

  • 0

Trakų seniūnijos kaime antradienį rasti keturi neteisėtai laikomi šautuvai, daugiau kaip pusantro šimto šovinių bei įvairių jų dalių ir optiniai taikikliai.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, ankstų antradienio rytą policijos pareigūnai išvyko atlikti kratą viename Trakų seniūnijos kaime gyvenančio vyro namuose ir ūkinėse patalpose.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja informavo BNS, kad tikslaus kaimo pavadinimo pareigūnai neatskleidžia dėl taktinių sumetimų.

Patekus į patalpas jose rasta graižtvinis, lygiavamzdis ir du pneumatiniai šautuvai, 164 įvairaus kalibro šoviniai bei jų dalys – parakas, šratai, tūtelės, kapsulės – įrankis šoviniams užtaisyti ir optiniai taikikliai.

34-erių Trakų rajono gyventojui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, šaudmenimis ar jų gaminimo.

Policijos teigimu, vyras 2012 metais jau yra teistas už neteisėtą ginklo laikymą, tuomet jis buvo sulaikytas brakonieriaujant.

Anot teisėsaugos, šiuo metu paskirtos ekspertizės ištirti rastus ginklus ir šaudmenis, nuo jų rezultatų priklausys tolimesnis nusikalstamos veikos kvalifikavimas pagal atitinkamą Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą šaunamojo ginklo, šaudmenų laikymą arba gaminimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų, o už ne mažiau kaip trijų šaunamųjų ginklų ar didelio kiekio šaudmenų laikymą ar gaminimą – laisvės atėmimą nuo ketverių iki aštuonerių metų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS