NT vystymo bendrovės direktorius bus teisiamas dėl kreditoriams padarytos žalos | kl.lt

NT VYSTYMO BENDROVĖS DIREKTORIUS BUS TEISIAMAS DĖL KREDITORIAMS PADARYTOS ŽALOS

  • 0

Vilniuje privačius namus stačiusios bendrovės direktorius bus teisiamas dėl kreditoriams padarytos daugiau kaip 429 tūkst. eurų žalos, antradienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Pasak jos, įtariama, kad 2018 metais, kai bendrovė atsidūrė ant bankroto ribos, jos vadovas nusprendė toliau tęsti veiklą, tačiau nutraukė atsiskaitymus su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI), Vilniaus miesto savivaldybės administracija ir „Sodra“.

Manoma, kad pirmiausia buvo siekiama atsiskaityti su tiekėjais už suteiktas prekes ir paslaugas, kad plėtojamas nekilnojamojo turto projektas būtų tęsiamas.

Teisėsaugos duomenimis, tokiu būdu buvo pažeistas kreditorių eiliškumas, nes buvo tenkinami kelių žemesnės eilės kreditorių reikalavimai, įvairiomis dalimis jiems sumokėjus beveik 430 tūkst. eurų.

Pats įmonės vadovas ikiteisminio tyrimo metu teigė, kad jo valdoma bendrovė nuo pat įkūrimo nebuvo finansiškai sėkminga, o 2018 metais, pasikeitus rinkos poreikiams, situacija ėmė blogėti, todėl jis ir priėmė tokį sprendimą.

VMI šioje byloje yra pareiškusi per 297 tūkst. eurų civilinį ieškinį, Vilniaus miesto savivaldybės administracija – per 17 tūkst. eurų.

Tyrimo metu laikinai apribota nuosavybės teisė turtui, kurio vertė siekia daugiau kaip 177 tūkst. eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS