Nutrauktas tyrimas dėl LRT laidoje tariamai kurstytos neapykantos prieš nesiskiepijančius | kl.lt

NUTRAUKTAS TYRIMAS DĖL LRT LAIDOJE TARIAMAI KURSTYTOS NEAPYKANTOS PRIEŠ NESISKIEPIJANČIUS

  • 11

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo diskriminuoti nuo COVID-19 ligos nepasiskiepijusių asmenų grupę LRT televizijos laidoje „Lietuva kalba“.

Įvertinusi per ikiteisminį tyrimą surinktą medžiagą, prokurorė konstatavo, kad minimos laidos įraše nebuvo išsakyta viešų pareiškimų, kuriuose būtų išreikštos neigiamos, niekinančios, žeminančios nuostatos prieš tam tikras žmonių grupes ar joms priklausančius asmenis, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Sausį LRT laida „Lietuva kalba“ žiūrovų balsavimui buvo pateiktas klausimas, ar reikėtų nesiskiepijusių žmonių gyvenimą paversti pragaru, neleidžiant jiems net nusipirkti maisto parduotuvėje.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal gautus Seimo nario Petro Gražulio ir kitų asmenų pareiškimus. Juose pareiškėjai prašė įvertinti, ar sausio 19 dieną transliuotoje LRT televizijos laidoje „Lietuva kalba“, skirtai aptarti COVID-19 pandemijos stabdymą, kai kuriais pasisakymais bei klausimais auditorijai buvo išreiškiama neapykanta nepasiskiepijusių asmenų atžvilgiu ir kurstoma diskriminuoti šią žmonių grupę.

Prokuratūra nusprendė, kad laidoje buvo pasidalinta kitų šalių praktika, kokių priemonių buvo imtasi siekiant kovoti su plintančiu virusu bei užduodami klausimai laidos pašnekovams, siekiant išklausyti jų poziciją.

„Žurnalistė, užduodama klausimus auditorijai, savo nuomonės nereiškė, tikslas buvo sužinoti laidos dalyvių nuomonę svarbiu visuomenei klausimu ir skatinti diskusiją. Laidos metu nebuvo išsakyti teiginiai, kurie būtų priešiški ir nukreipti prieš tam tikras asmenų grupes“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą buvo priimtas konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Antanas

Prokurorai kalba apie kitų šalių praktiką, bet neatsako apie mūsų šalyje per antrus asmenis t.y. televizijos darbuotoją, matomais skaičiais, pakviečiant žiūrovus priešinimui. Gaila, kad prokuratūra nesprendžia mūsų šalies praktikos o svetimos praktikos "pjauti" nosį, tai ir mes galime "pjauti". Aš baisiai jaučiuosiu tokių teisininkų spredimuose. Bent būtų perspėjimas, laidos vedėjai, kad tokių mano manymu skaudžių kvailysčių negalima daryti viešai. Privačiai - jos reikalas. Pagarbiai Antanas

Cianidas

Kas galėjo abejoti,kad bus kitaip,LRT ožiuko bažnyčia, neliečiama

Simas

Niekas niekur nedingsta kalti privalės atsakyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS