Pagarbos verta istorija: karo medikai gelbėjo motociklininko gyvybę | kl.lt

PAGARBOS VERTA ISTORIJA: KARO MEDIKAI GELBĖJO MOTOCIKLININKO GYVYBĘ

  • 11

Praėjusį penktadienį motociklininko gyvybę gelbėję karo medikai sulaukė jo padėkos.

Žinia apie tai praėjus savaitei po įvykio feisbuke pasidalijo Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos atstovai.

Kaip teigiama, du šios tarnybos kariai – karo medicinos gydytojo vyresnioji padėjėja vyr. srž. sp. Liudmila Daškevičienė ir paramedikas vyr. eil. Ernestas Naruškevičius, birželio 16 d. vykdami į namus iš budėjimo, per kurį užtikrino medicininę paramą Generolo Silvestro Žukausko Pabradės poligone, pastebėjo eismo įvykį Nemenčinės plente. Pagrindiniu keliu važiavusį motociklininką parbloškė staiga iš šalutinio kelio išvažiavęs visureigis „Toyota“.

Karo medikai nedelsdami sustojo ir nukentėjusiam asmeniui suteikė pirmąją medicinos pagalbą. Kai pavojus sužeisto vyro gyvybei nebegrėsė, kariai iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir sužeistas vairuotojas sėkmingai buvo perduotas atvykusiems medikams.

„Jeigu Karo medicinos tarnyba nebūtų sulaukusi padėkos iš nukentėjusio vairuotojo, tai apie eismo įvykio metu suteiktą pagalbą nieko nebūtų žinoma. Parodžius kariams gautą padėką, jie kukliai atsakė: „Tai – mūsų pareiga.“ Po nelaimės motociklininkas negailėjo gerų žodžių karo medikams: „Nuoširdžiai dėkoju Jums visos šeimos vardu už suteiktą pagalbą eismo įvykio metu Nemenčinės plente. Dėkui už Jūsų profesionalumą ir neabejingumą. Sėkmės tarnyboje. Tepadeda Jums Dievas. Dar kartą nuoširdus ačiū“, – rašoma feisbuke.

Praėjusį penktadienį, birželio 16 d. apie 9 val. Vilniuje, Nemenčinės pl., automobilis „Toyota RAV4“, vairuojamas vyro, gimusio 1977 metais, nepraleido ir kliudė pagrindiniu keliu važiavusį motociklą. Jį vairavo vyras, gimęs 1997 metais. Motociklas virto ir slysdamas kelio važiuojamąja dalimi sustojo priešpriešinio eismo juostoje. Motociklo vairuotojas dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Po eismo įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo. Už tai gali grėsti bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Liudytojas

Mačiau visą situaciją, tai šaunuoliai karo paramedikai, kad sustojo tik už tai, bet kiek mačiau, jie tik suleido į raumenį jam vaistus - o visą darbą padarė Vilniaus Greitosios pagalbos personalas. Labai profesionaliai imobilizavo motociklininko koją su atvyrų kojos lužių. Pagulde ant stubuto lentos ir nuveže į ligoninė, tai ačiū didelis turėtų būti jiems skirtas, nes kaip čia prirašė nesąmone. GMP personalas atidirbo kaip turėtų būti, o ne tie karo paramedikai. Žurnaliugos kaip visada 10% iš straipsnio.

Žemyna

Nuoširdus AČIŪ ir kuo didžiausia pagarba!.

Pikta darosi.

Autovairuotojams pazeidus keliu eismo taisykles,ypac kliudant motociklus,teise vairuot turi but atimta visam laikui.Autovairuotojai specialiai kliudo motociklus,ne karta teko stebet tokius autovairuotoju issidirbinejimus. Ne tik vyrai vaziuoja motociklais,bet ir moteris,tad bukit zmonemis gerbkit vieni kitus,negi kraujas ant kelio pakelia vyriskaji autovairuotoju ego?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS